Un exemplar rar de măgar sălbatic somalez s-a născut la grădina zoologică din Chile

Un exemplar rar de măgar sălbatic somalez s-a născut la o grădină zoologică din Chile, fiind al patrulea exemplar din această specie pe cale de dispariţie care se naşte în această ţară sud-americană.

353 afișări
Imaginea articolului Un exemplar rar de măgar sălbatic somalez s-a născut la grădina zoologică din Chile

Sursa foto: Twitter

Puiul, numit Julieta, s-a născut într-o grădină zoologică privată pe 19 iunie, a declarat Ignacio Idalsoaga, medic veterinar şi fondator al grădinii zoologice, transmite AFP.

Cu picioare albe, cu dungi asemănătoare cu cele ale zebrei, măgarul sălbatic somalez este o specie considerată pe cale de dispariţie critică în Africa de Est, ţara sa natală.

În sălbăticie au mai rămas mai puţin de 200 de exemplare şi un număr similar în captivitate. Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), şapte dintre aceştia din urmă se află în America de Sud, toţi la grădina zoologică Buin din Santiago.

"În medicina netradiţională, oasele lor sunt folosite pentru o supă despre care se spune că ameliorează reumatismul, tuberculoza, în ciuda faptului că nu a fost dovedit ştiinţific", a declarat Idalsoaga, fondatorul grădinii zoologice.

Femelele nu pot avea pui decât aproximativ o dată la doi ani, iar măgarul poate trăi aproximativ 30 de ani şi cântăreşte în jur de 250 de kilograme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici