Un film despre viaţa lui Nelson Mandela - "Mandela, Long Walk to Freedom" - are premiera mondială pe 18 decembrie, în Franţa - VIDEO

Filmul biografic "Mandela, Long Walk to Freedom", o adaptare a autobiografiei fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, va avea premiera mondială pe 18 decembrie, în Franţa.

1575 afișări
Imaginea articolului Un film despre viaţa lui Nelson Mandela - "Mandela, Long Walk to Freedom" - are premiera mondială pe 18 decembrie, în Franţa - VIDEO

Filmul "Mandela, Long Walk to Freedom" are premiera mondială pe 18 decembrie, în Franţa - VIDEO

Distribuitorul francez "Pathé va lansa filmul în peste 350 de cinematografe, aceasta fiind prima lansare de această anvergură pentru un film sud-african", a declarat producătorul Anant Singh, pentru agenţia Sapa.

Filmul se bazează pe autobiografia lui Nelson Mandela "Long Walk to Freedom", publicată după eliberarea din închisoare, în februarie 1990, după 27 de ani de detenţie, în timpul regimului apartheid din Africa de Sud.

Prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în septembrie, lungmetrajul de peste două ore şi jumătate a fost realizat de regizorul britanic Justin Chadwick ("The Other Boleyn Girl", 2008), cu actorul britanic Idris Elba în rolul lui Nelson Mandela.

Pelicula urmăreşte perioada în care Mandela era un activist radical, ce lupta pentru libertatea poporului său. Numit Inamicul public nr. 1, vânat de poliţie şi temut de guvern, Nelson a ajuns să fie un simbol al eliberării şi al revoluţiei.

Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare din Africa de Sud (1994 - 1998), a decedat, joi seară, la vârsta de 95 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici