Un francez a înfiinţat o fermă de şerpi exotici în locuinţa sa din suburbiile Parisului

În subsolul pavilionului lui Sylvain Fauchoix, de la periferia Parisului, nu există niciun strop de vin sau ustensile de grădinărit, ci o pepinieră de 80 de pitoni regali şi ouă ale acestora pe cale de a ecloza, tânărul explicând că este pasionat de şerpi.

559 afișări
Imaginea articolului Un francez a înfiinţat o fermă de şerpi exotici în locuinţa sa din suburbiile Parisului

Un francez a înfiinţat o fermă de şerpi exotici în locuinţa sa din suburbiile Parisului (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

"Este o pasiune pe care o am de mic. Am început cu insecte, apoi cu şopârle şi tarantule, iar pe la 12 ani m-am îndrăgostit de şerpi", povesteşte Sylvain Fauchoix, în vârstă de 28 de ani, înconjurat de pitoni regali, în subsolul pavilionului său, de la periferia localităţii Chelles.

"Pe la 14 ani, am adus un şarpe de la o expoziţie. Tatăl meu aproape că m-a omorât! Ulterior s-a sinucis", îşi aminteşte el.

Dar, în decembrie, crescătorul de şerpi aproape că a ajuns la închisoare. Denunţat de un concurent, în opinia sa, tânărul era suspectat de posesie ilegală şi trafic de animale. Procesul se va desfăşura în iulie.

În aşteptarea procesului, el se mândreşte cu Piebald, un piton alb cu pete maronii pe care-l ţine pe umeri, cu Snow, albinos cu ochii roşii, şi cu mulţi alţi pitoni, pe care îi mângâie cu delicateţe.

"Animalele" sale, cum le numeşte, nu sunt veninoase. Ele stau în cutii individuale, într-un loc bine izolat, umed şi cald, la 27 de grade, aproape de condiţiile în care trăiesc în mediul lor natural, în Africa.

Crescătorul de şerpi este pasionat de genetică. În timpul împerecherii, el manipulează genele recesive şi dominante, pentru a obţine şerpi în culori noi. "Da, unii au valoarea unei maşini mari", comentează el cu modestie.

"Este pasiunea mea, am fost muşcat de aşa ceva", explică tânărul, care este şef de conductori de tren în cadul SNCF. "Sunt fascinat de lucrurile ce le provoacă repulsie oamenilor, ca de exemplu rechinii", mărturiseşte Fauchoix, care poartă barbă şi părul lung. "Îmi place aceeastă parte primitivă, bine ancorată în natură", explică el.

"Dacă oamenii continuă să diabolizeze şarpele, este doar din cauza religiei", legat de la Adam şi Eva şi de fructul interzis. "Fără partea relaţională, ca în cazul unui câîne sau unei pisici, avem impresia că nu cunoaştem animalul", adaugă el.

Nu îi este frică niciodată? "Nu sunt prost, nu aş face asta cu un crotal", un şarpe foarte periculos, recunoaşte el. "Am fost deja muşcat de nenumărate ori. Produc nişte zgârieturi. Le dezinfectez ca şi când m-ar fi muşcat pisica", continuă tânărul.

Soţia sa "s-a căsătorit şi cu această pasiune" a sa. Fiul său, care va împlini 5 ani, "nu este pasionat, dar îi ia, nu îl şochează". Iar vecinii? "I-am invitat să vină, au fost uluiţi. Este un cuplu drăguţ care iubeşte animalele".

În decembrie, la întoarcerea din luna de miere, a fost arestat pe aeroport şi plasat sub supraveghere, suspectat de posesie ilegală şi trafic de animale. "A fost un coşmar. Am aflat că au făcut o percheziţie la domiciliul meu. Era să pierd totul", povesteşte el.

El recunoaşte că nu deţinea toate autorizaţiile. Justiţia i-a cerut să intre în legalitate, iar al afirmă că a făcut acest lucru.

"Am obţinut certificatele necesare, apoi am înfiinţat o societate împreună cu doi prieteni, iar acum ne putem vinde liber şerpii", declară el bucuros. Va explica acest lucru în tribunal, adaugă Sylvian Fauchoix

El nu concepe că i s-ar putea confisca şerpii. "Dacă cineva mi-ar tăia ambele picioare, m-ar durea mai puţin (...). Ei sunt viaţa mea, după soţia şi copilul meu", afirmă tânărul crescător de şerpi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici