Un frizer din China practică o metodă străveche de tuns, cu cleşti încinşi în foc

Wang Weibu, un frizer chinez în vârstă de 73 de ani, din Jinshi, provincia Sichuan, îşi tunde clienţii prin metoda Dahuojia, acum pe cale de dispariţie, folosind o pereche de cleşti încinşi care ard părul, în loc de foarfece.

738 afișări
Imaginea articolului Un frizer din China practică o metodă străveche de tuns, cu cleşti încinşi în foc

Metodă străveche de tuns, cu cleşti încinşi în foc (Imagine: Daily Mail)

Dacă părul clienţilor este prea lung, cleştii fierbinţi sunt folosiţi ca o pereche de foarfece pentru a-l aduce la lungimea dorită, după care clientul este spălat pe cap şi frizerul retuşează coafura pentru a crea o tunsoare despre care spune că durează până la trei luni, informează dailymail.co.uk.

Pentru tunderea părului, cleştii metalici sunt încinşi până la incandescenţă într-un foc de lemne, apoi sunt introduşi pentru scurt timp în apă pentru răcire.

Această metodă tradiţională de tuns a fost larg răspândită în China, dar în anii 1980 a intrat în desuetudine, iar acum clienţii lui Wang Weibu sunt în cea mai mare parte persoane în vârstă.

Cu toate acestea, frizeria din Jinshi are destui clienţi: "Clienţii mei sunt de acord că părul tuns în felul acesta îşi poate păstra forma şi trei luni. Afacerea merge bine", declară Wang Weibu.

Singurul dezavantaj pentru unii clienţi este mirosul părului ars, dar pentru cei mai mulţi nu este o problemă, afirmă frizerul chinez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici