Un internaut american vrea să distrugă singura copie din lume a unui album al grupului Wu-Tang Clan

Un internaut american a lansat o colectă pe site-ul de finanţare participativă Kickstarter cu scopul de a cumpăra şi de a distruge singurul exemplar din lume al albumului "One Upon a Time in Shaolin" al grupului Wu-Tang Clan.

252 afișări
Imaginea articolului Un internaut american vrea să distrugă singura copie din lume a unui album al grupului Wu-Tang Clan

Un internaut american vrea să distrugă singura copie din lume a unui album al grupului Wu-Tang Clan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În aprilie, grupul de hip-hop american Wu-Tang Clan anunţa că va lansa un nou album, intitulat "Once Upon a Time in Shaolin". Originalitatea constă în faptul că albumul va fi lansat într-un singur exemplar, un disc unic, care va fi vândut apoi ca o operă de artă, informează lefigaro.fr.

Acest disc rar este pus în vânzare într-o cutie din argint cu feţele sculptate, realizată de artistul anglo-marocan Yahya. Acest concept original nu a fost însă pe gustul tuturor.

Un fan american a lansat o strângere de fonduri pe platforma Kickstarter cu scopul de a aduna 6 milioane de dolari şi de a cumpăra acest obiect la licitaţie, pentru a-l distruge apoi, în public.

"Conceptul acestui disc ar fi genial dacă banii obţinuţi ar fi donaţi artiştilor săraci sau programelor de cercetare contra cancerului sau autismului. În loc de aceasta, banii ajung în buzunarul unor artişti care au deja întreaga lume la picioare. (...) Arta ar trebui să fie împărţită cu restul lumii. În special cu aceia care nu au mijloacele materiale pentru a cumpăra obiecte culturale", a spus internautul american.

"Aş fi fericit să distrug acest album în public şi chiar fără să îl ascult niciodată. Ascult muzica acestui grup de când am devenit suficient de mare pentru a lua un CD de pe etajeră. Dar ei au mers prea departe de această dată", a adăugat el.

Fostul fan al grupului Wu-Tang Clan spune că, dacă îşi va atinge acest obiectiv şi va intra în posesia albumului, va organiza o ceremonie de distrugere a discului ce va fi difuzată pe internet. Pentru moment, el a adunat puţin peste 10.000 de dolari.

Alături de NWA, Public Enemy şi Run DMC, Wu-Tang Clan este unul dintre cele mai apreciate grupuri din istoria muzicii hip-hop.

Grupul Wu-Tang Clan este alcătuit din rapperii RZA, GZA, Raekwon, U-God, Ghostface Killah, Inspectah Deck, Method Man şi Masta Killah. Un alt membru al grupului, Ol' Dirty Bastard, a murit în 2004 la vârsta de 35 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici