Un investitor privat a deschis la Gheorgheni prima fabrică de sarmale

Un investitor privat a deschis, vineri, în oraşul Gheorgheni, judeţul Harghita, prima fabrică de sarmale din ţară, investiţia ridicându-se la 130.000 de euro.

475 afișări
Imaginea articolului Un investitor privat a deschis la Gheorgheni prima fabrică de sarmale

Un investitor privat a deschis la Gheorgheni prima fabrică de sarmale (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Iniţiativa de a deschide o fabrică de sarmale aparţine lui Bajko Laszlo, care a spus că oamenii sunt extrem de ocupaţi, au mai multe locuri de muncă, iar gospodinele ar fi fericite să aibă astfel de produse la îndemână.

"Vedeţi că în magazine se găsesc mai multe preparate gata făcute, friptură, salată de boeuf, tot felul de aperitive, chiar şi supe, dar nimeni nu s-a gândit până acum la sarmale. În plus, pregătiea acestui fel de mâncare necesită foarte mult timp, pe care femeile din ziua de azi nu îl mai au", a spus Bajko Laszlo.

Bărbatul a cumpărat un grajd, l-a transformat complet, compartimentându-l în încăperi învelite în gresie şi faianţă, dotate cu instalaţii de ultimă generaţie atât pentru menţinerea unui mediu steril, cât şi pentru prelucrarea produselor de bază şi a angajat, pentru început, patru persoane.

"La început vom avea o perioadă de probă, în sensul că am angajat patru persoane care să pregătească manual sarmale după o reţetă tradiţională secuiască. Dacă vom avea cerere mare vom angaja personal suplimentar, ne-am gândit să avem cu totul 14 muncitori care vor pregăti 4.000 de sarmale pe zi", a afirmat patronul fabricii.

Bajko Laszlo a afirmat că piaţa de desfacere a sarmalelor secuieşti pregătite la Gheorgheni o constituie cea din localităţile harghitene şi judeţele limitrofe, dar că are solicitări şi din Ungaria.

O casoletă în care se află aproximativ opt sarmale şi câteva linguri de varză tocată va fi vândută la poarta fabricii cu preţuri cuprinse între 11,5 şi 12,5 lei.

Fabrica de sarmale secuieşti din Gheorgheni, inaugurată vineri, este o investiţie exclusiv privată care se ridică la 130.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici