Un japonez se închiriază clienţilor pentru a nu face absolut nimic

Un japonez a trăit permiţându-le oamenilor să îl închirieze pentru a nu face absolut nimic. "Ai putea spune că lipsa mea de individualitate a devenit produsul meu", a scris el în memorii. A fost angajat de peste 4.000 de ori, iar sarcinile au variat de la banal la bizar.

1257 afișări
Imaginea articolului Un japonez se închiriază clienţilor pentru a nu face absolut nimic

Sursa foto: twitter.com/morimotoshoji

Shoji Morimoto şi-a început serviciul "Rental Person" în 2018 şi spune că a fost angajat de peste 4.000 de ori, relatează Business Insider.

Odată, o femeie i-a cerut lui Morimoto să o urmărească în timp ce îşi căuta un soţ pe site-urile de matrimoniale. El a povestit cazul în cartea sa de memorii, "Persoana de închiriat care nu face nimic", a cărei traducere a ajuns în librăriile din SUA pe 9 ianuarie.

Cu altă ocazie, a însoţit un client pentru a depune actele de divorţ. De asemenea, a fost angajat să îşi ia rămas bun de la cineva într-o gară şi a aşteptat un client la linia de sosire a unui maraton.

"Este ca şi cum te-ai uita la televizor. Mulţi oameni consideră televizorul plictisitor, dar mie îmi place", a spus Morimoto în memoriile sale.

"Închirierea fără obligaţii îmi oferă un divertisment pasiv, chiar dacă, în acest caz, sunt mai degrabă furnizorul de servicii decât utilizatorul", a spus el.

Există şi misiuni pe care nu le-ar accepta. Morimoto, care este căsătorit şi are un copil, a refuzat o dată un client care i-a cerut să facă sex cu el.

"Am refuzat şi o serie de cereri de a merge la concerte pop", a scris el. "Nu ştiu prea multe despre muzică, iar majoritatea concertelor la care mi s-a cerut să merg au fost ale unor artişti de care nu am auzit niciodată".

Morimoto crede că acest „loc de muncă” se potriveşte perfect cu personalitatea sa introvertită: "Clientul vrea să facă ceva, iar eu doar îl urmez. Nu se aşteaptă un angajament profund şi nu este nevoie de personalitate".

Unii oameni l-au numit "un gigolo new-age" sau "un cerşetor new-age". Dar Morimoto nu se simte jignit de aceste etichete.

Morimoto obişnuia să perceapă 10.000 de yeni japonezi sau 68 de dolari pentru fiecare rezervare, conform unui raport Reuters din 2022.

În septembrie, el a declarat că nu-şi mai taxează clienţii şi că acceptă doar rambursarea cheltuielilor de călătorie şi a mâncării şi băuturii consumate în timpul întâlnirii.

"În acest moment, trăiesc din economii. Ceea ce fac nu este cu adevărat o afacere. Poate că cel mai bine ar fi să mă gândesc la asta ca la ceva ce fac pentru distracţie (precum o călătorie în străinătate pentru care am economisit)", a scris el pe X.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici