Un joc pe calculator ce conţine o glumă despre Hitler generează proteste pe Internet

Un joc pe calculator care se referă într-un mod amuzant la Hitler ca fiind "o substanţă" de îndepărtat cetăţeni polonezi a provocat numeroase proteste pe Intenet, relatează Radio Polonia în pagina electronică.

771 afișări
Imaginea articolului Un joc pe calculator ce conţine o glumă despre Hitler generează proteste pe Internet

Un joc pe calculator ce conţine o glumă despre Hitler generează proteste pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jocul "Sequence" al companiei Insidium Studios, implică la un moment dat, pentru atingerea unui obiectiv, găsirea unei substanţe denumite "polish remover" (acetonă). Odată ce acestei denumiri i se alătură numele de Hitler, denumirea capătă o cu totul altă conotaţie, devenind astfel "Hitler cel care elimină cetăţeni ai Poloniei".

"Din acestă descriere reiese că Hitler a ucis cetăţeni ai Poloniei", a declarat creatorul jocului Jason Wishnov pentru postul public de televiziune din Polonia TVP.

"Acest lucru nu înseamnă că există cineva care consideră că genocidul este ceva de glumit", a mai adăugat acesta menţionând că nu intenţionează să renunţe la această referire.

Wishov a mai subliniat respectul deosebit pe care îl are pentru cei care au luptat împotriva naziştilor şi că el însuşi este evreu cu legături de sânge în Polonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici