Un mort şi nouă răniţi, după prăbuşirea unei scene instalate pentru Madonna

O persoană a murit şi nouă au fost rănite, dintre care două grav, în urma prăbuşirii, joi, a unei scene instalate pentru un concert al Madonnei la Marsilia, în sud-estul Franţei, au anunţat pompierii.

23 afișări
Imaginea articolului Un mort şi nouă răniţi, după prăbuşirea unei scene instalate pentru Madonna

Un mort şi nouă răniţi în Franţa, după prăbuşirea unei scene instalate pentru Madonna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna urma să susţină concertul la 19 iulie, pe stadionul Velodrome din Marsilia, cu o capacitate de 60.000 de locuri, însă primăria a anulat evenimentul. Cântăreaţa americană a susţinut deja un concert în Franţa, la 9 iulie, la Paris.

"Concertul Madonnei este anulat", a declarat viceprimarul din Marsilia responsabil de securitate, Jose Allegrini.

Cei doi răniţi grav sunt un britanic şi un american, care au fost transportaţi spre un spital. Un francez în vârstă de 53 de ani a murit, iar trei francezi şi un comorian au suferit traumatisme, în timp ce alte trei persoane, a căror naţionalitate nu a fost precizată, au suferit răni uşoare.

Alte 30 de persoane care au suferit un şoc în urma accidentului au primit îngrijiri de la echipele de intervenţie, au precizat pompierii.

Un bilanţ anterior al poliţiei şi prefecturii menţiona un mort şi şase răniţi.

Organizatorul turneului Madonnei, Live Nation, nu a putut confirma iniţial anularea concertului.

Potrivit lui Richard Miron, oficial responsabil cu sporturile, aproximativ 50 de persoane de diferite naţionalităţi lucrau la montarea structurii pentru concert.

Conform pompierilor, acoperişul scenei, care urma să fie ridicat de patru macarale, a fost dezechilibrat, generând căderea uneia dintre aceste macarale şi prăbuşirea structurii.

Zece ambulanţe au fost mobilizate la locul accidentului în jurul orei 18.00 (19.00, ora României), precum şi echipe însoţite de câini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici