Un muzeu Madame Tussauds a fost inaugurat la Beijing

Un muzeu Madame Tussauds a fost inaugurat, joi, la Beijing, unde alături de statuile de ceară ale unor vedete precum Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt, apar o serie de staruri şi personalităţi din China.

101 afișări
Imaginea articolului Un muzeu Madame Tussauds a fost inaugurat la Beijing

Un muzeu Madame Tussauds a fost inaugurat la Beijing (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Muzeul din Beijing, deschis într-o clădire de pe strada Qianmen, într-o zonă intens frecventată de turişti, este al 16-lea muzeu Madame Tussauds din lume şi al treilea deschis în China continentală.

Muzeul înfăţişează statuile unor vedete din domeniul cinematografiei şi muzicii, de la George Clooney până la Madonna, trecând la Johnny Depp şi Lady Gaga - staruri extrem de îndrăgite în China -, însă un loc privilegiat îl ocupă celebrităţile din China.

Astfel, printre personalităţile chineze din lumea divertismentului figurează actorul Jackie Chan, originar din Hong Kong, cântăreţul Cui Jian, supranumit "tatăl" rockului chinez, dar şi Yang Liwei, primul astronaut chinez care a ajuns în spaţiul cosmic, jucătoarea de tenis Li Na şi baschetbalistul Yao Ming, fost jucător în NBA.

O secţiune a muzeului este consacrată "marilor lideri mondiali" - unde sunt expuse statuile lui Barack Obama şi Vladimir Putin, figura de ceară a Reginei Elizabeth a II-a şi chiar a filosofului Karl Marx - secţiune din care lipsesc însă liderii partidului comunist din China, atât cei din trecut, cât şi cei de astăzi.

"Principiul nostru este înainte de toate acela de a vedea de aproape celebrităţile. Există lideri internaţionali, precum Obama, însă nu şi conducători chinezi", a precizat Craig Dunkerley, responsabil cu deschiderea noilor filiale ale muzeului pentru grupul Merlin Entertainment, proprietar al francizei Madame Tussauds.

Galeria din Beijing a muzeului Madame Tussauds se află la 500 de metri de piaţa Tiananmen, simbol al puterii centrale. În China, sfera politică este considerată un subiect sensibil şi de regulă inaccesibil celor care lucrează în industria divertismentului din această ţară.

În schimb, numeroşii imitatori chinezi ai statuilor Madame Tussauds nu îl neliniştesc pe Craig Dunkerley, care a precizat faptul că toate statuile expuse în muzeu "au fost fabricate la Londra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici