Un nigerian divorţează de 82 dintre soţiile sale pentru a respecta legea islamică

Un nigerian, în vârstă de 84 de ani, a acceptat să divorţeze de 82 din cele 86 de soţii ale sale pentru a se conforma legii islamice care permite ca un bărbat să aibă doar patru soţii, relatează agenţia locală NAN.

26 afișări
Imaginea articolului Un nigerian divorţează de 82 dintre soţiile sale pentru a respecta legea islamică

Un nigerian divorţează de 82 dintre soţiile sale pentru a respecta legea islamică (Imagine: timesnow.tv)

Mohammadu Bello Masaba, locuitor al Nupeland, în statul central Niger, "a acceptat, sâmbătă seară, să îşi păstreze doar patru dintre soţii pentru a se conforma cu Sfântul Coran", potrivit agenţiei de ştiri.

Unul dintre cele mai importante consilii islamice ale ţării, Jamatu Nasr il Islam (JNI), a hotărât, pe 21 august, ca poligamia să fie pedepsită cu moartea.

Însă, autorităţile locale au decis să îi acorde nigerianului o prelungire de două zile pentru a se conforma legii şi să nu fie nevoit să părăsească statul.

Potivit NAN, Mohammadu Bello Masaba a acceptat să divorţeze, sâmbătă seară, în cursul unei întâlniri cu membrii consiliului, după ce în dimineaţa aceleiaşi zile el a promis că va ţine piept criticilor acestora, fiind de părere că nu a comis nicio crimă.

"Nu am încălcat nicio lege care să mă forţeze să plec din ţară. Nu există nicio lege care să îmi impună să fie însurat doar cu patru femei. Toate soţiile mele au copii, iar cu unele dintre ele m-am căsătorit în urmă cu mai bine de 30 de ani. Cum pot să îmi ceară să plec din ţară în două zile?", a declarat acesta.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici