Un nou scandal în lumea filmului. Geoffrey Rush, acuzat de "comportament nepotrivit", demisionează de la şefia Academiei australiene

Actorul premiat cu Oscar Geoffrey Rush, acuzat de "comportament nepotrivit" de o colegă de breaslă, a anunţat că a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al Academiei de film australiene, informează The Hollywood Reporter.

7223 afișări
Imaginea articolului Un nou scandal în lumea filmului. Geoffrey Rush,  acuzat de "comportament nepotrivit", demisionează de la şefia Academiei australiene

Încă un actor de Oscar, acuzat de hărţuire sexuală: Geoffrey Rush, acuzat de "comportament nepotrivit", demisionează de la şefia Academiei australiene

Actorul Geoffrey Rush, celebru pentru rolul căpitanului Barbossa din franciza de succes "Piraţii din Caraibe", a anunţat, sâmbătă, că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Academiei de film şi televiziune australiene, la câteva zile după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora o colegă de breaslă l-a acuzat de "comportament nepotrivit".

Săptămâna trecută, presa australiană informa că o actriţă - a cărei identitate nu a fost făcută publică şi cu care Rush a jucat în spectacolul "Regele Lear", pus în scenă la Sydney Theatre Company, în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2016 - l-a acuzat pe acesta de "comportament nepotrivit".

Rush, nominalizat la Oscar pentru rolul din "Discursul regelui", a negat acuzaţiile făcute de actriţă şi a transmis prin avocaţii săi că a avut un "comportament ireproşabil".

Într-o declaraţie oferită presei sâmbătă, prin avocatul său, actorul Geoffrey Rush a anunţat că a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al Academiei de film australiene (Australian Academy of Cinema and Television Arts).

"Anumite articole recente din presă fac speculaţii fără nicio susţinere privind poziţia mea în comunitatea artistică. Este de neconceput ca ai mei colegi să fie în vreun fel asociaţi cu astfel de speculaţii", a declarat Rush.

"În aceste circumstanţe, am decis să demisionez imediat din funcţia de preşedinte al Academiei de film australiene, până când aceste chestiuni vor fi rezolvate", a mai spus acesta.

Academia de film australiană a transmis, într-o declaraţie de presă, că a acceptat demisia şi că respectă decizia lui Rush, vorbind şi despre prezumţia de nevinovăţie, până la proba contrarie.

Sydney Theatre Company nu a oferit detalii despre acuzaţiile aduse lui Geoffrey Rush. Reclamanta, care a spus că Rush a atins-o "în mod nepotrivit", a dorit să îi fie protejată identitatea şi a mai spus că nu vrea ca actorul să fie implicat în nicio anchetă. Compania de teatru australiană a mai anunţat, săptămâna trecută, că acuzaţiile au fost făcute după ce colaborarea lui Rush cu instituţia s-a încheiat. Compania nu a menţionat dacă au fost luate măsuri privindu-l pe Rush şi nici dacă va mai colabora cu actorul pe viitor.

Geoffrey Rush a jucat pe scena teatrului din Sydney timp de 35 de ani. Actorul australian, în vârstă de 66 de ani, a primit un premiu Oscar în 1997, pentru rolul principal din filmul "Strălucire/ Shine", de Scott Hicks. Acesta a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare in love" (1998), "Marchizul de Sade/ Quills" (2000) şi "Discursul regelui/ The King's Speech" (2010).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici