Un oraş din Sardinia le permite nomazilor digitali să închirieze o casă pentru 1 euro

  • Un oraş din Sardinia le permite nomazilor digitali să închirieze o casă pentru 1 euro.
  • În schimb, se aşteaptă ca angajaţii care lucrează online să împărtăşească o parte din cunoştinţele şi abilităţile lor cu comunitatea locală.
782 afișări
Imaginea articolului Un oraş din Sardinia le permite nomazilor digitali să închirieze o casă pentru 1 euro

Un oraş din Sardinia le permite nomazilor digitali să închirieze o casă pentru 1 euro

"Work from Ollolai" este numele unui program care a fost lansat anul trecut de un mic oraş din Sardinia. Acesta invită angajaţii care lucrează la distanţă să vină în vizită, să se instaleze pentru o lună şi să se bucure de cazare pentru 1 euro.

Micul oraş este situat în mijlocul insulei mediteraneene şi are mai puţin de 1.300 de locuitori, conform The Mayor.

De asemenea, participă la programul "1 Euro Houses", care a devenit un program inovator de referinţă în Italia pentru a reduce numărul celor care fug de sate.

"Work from Ollolai" este, însă, o iniţiativă separată. Administraţia locală a decis că prezenţa nomazilor digitali poate fi utilă pentru comunitate, chiar dacă prezenţa lor este doar temporară.

Primăria din Ollolai oferă profesioniştilor care lucrează la distanţă apartamente cu 1 sau 2 camere în casele din localitate la preţul simbolic de 1 euro. Deşi planul este pentru o lună, şederea poate fi prelungită dacă ambele părţi consideră că este benefic.

Astfel, comunitatea este dispusă să primească profesionişti din diferite domenii care sunt, de asemenea, dispuşi să acţioneze în calitate de mentori şi să ofere prezentări, prelegeri şi ateliere de lucru rezidenţilor curioşi.

Se pare că programul a stârnit un interes deosebit din partea participanţilor din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici