Un ou din ciocolată, înalt de şase metri, vizează includerea în Cartea Recordurilor Guinness

Un ou de Paşti din ciocolată, înalt de şase metri, preparat în Argentina de mai mulţi copii trisomici ajutaţi de câţiva patiseri, vizează includerea în Cartea Recordurilor Guinness, au anunţat luni reprezentanţii primăriei din oraşul Miramar.

133 afișări
Imaginea articolului Un ou din ciocolată, înalt de şase metri, vizează includerea în Cartea Recordurilor Guinness

Un ou din ciocolată, înalt de şase metri, vizează includerea în Cartea Recordurilor Guinness (Imagine: guinnessworldrecords.com)

În această staţiune balneară de pe litoralul Oceanului Atlantic, la 450 de kilometri la sud de Buenos Aires, 30 de persoane au început, pe 1 martie, să prepare acest ou uriaş, pe baza unei reţete care necesită 4,5 tone de ciocolată.

"Intenţionăm să intrăm în Cartea Recordurilor Guinness pentru cel mai mare ou din ciocolată din lume, realizat în întregime din ciocolată. A existat deja unul şi mai înalt, dar acela avea o structură din metal şi lemn. Al nostru este realizat în întregime din ciocolată", a declarat Carlos Pagilardini, directorul Oficiului pentru Turism din Miramar.

Walter Aragones, un maestru patiser şi ciocolatier, spune că "două bârne din ciocolată", lungi de trei metri, şi alte "dispozitive" din ciocolată, asigură "fundaţia" acestui ou uriaş.

Primăria din Miramar spune că 30.000 de porţii din acest ou vor fi distribuite gratuit, duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici