Un pescar a prins un sturion gigant VIDEO

  • Sturionul alb prins are trei metri şi circa 270 de kilograme.
  • Ca vârstă, e un senior, are între 70 şi 100 de ani, estimează specialiştii.
6480 afișări
Imaginea articolului Un pescar a prins un sturion gigant VIDEO

Captură video YouTube/Storyful

Sturionul alb de faţă fost capturat pentru prima oară şi trăieşte în Râul Fraser, cel mai lung râu din provincia canadiană British Columbia (Canada).
 
„Am prins peste 22.000 de sturioni în viaţa mea, iar acesta este unul pe care nu-l voi uita vreodată”, a spus pescarul Yves Bisson, care organizează excursii pentru pescuit sturioni. 
 
Însă bărbatul nu a plecat cu el acasă, ci l-a măsurat, i-a prins o etichetă şi l-a eliberat, alăturându-se eforturilor altor voluntari care încearcă să strângă date despre populaţia de sturioni. Cu puţin noroc, îi vor convinge pe decidenţi să demareze politici de conservare pentru sturioni. 
 
Nu se ştie câţi sturioni giganţi mai există, însă specialiştii spun că numărul adulţilor gata să depună ouă este extrem de mic.  Şi ca un sturion alb să ajungă la maturitate sexuală, are nevoie de circa 25 de ani. Iar depunerea ouălelor se face o singură dată la circa patru sau chiar zece ani. 
 
Sturionii sunt pe cale de dispariţie din cauza pescuitului excesiv şi distrugerii habitatului lor de către oameni. 
 
Sturionii sunt pe cale de dispariţie din cauza pescuitului excesiv şi distrugerii habitatului lor de către oameni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici