Un pian la care au cântat trupele Beatles şi Pink Floyd, scos la vânzare pentru 225.000 de dolari

Un pian din studiourile Abbey Road din Londra care a fost folosit de trupa Beatles pentru a înregistra o serie de hituri, în anii '60, şi de grupul Pink Floyd, pentru albumul "The Dark Side Of The Moon", în 1973, va fi scos la vânzare pentru 225.000 de dolari, informează contactmusic.com.

60 afișări
Imaginea articolului Un pian la care au cântat trupele Beatles şi Pink Floyd, scos la vânzare pentru 225.000 de dolari

Un pian la care au cântat trupele Beatles şi Pink Floyd, scos la vânzare pentru 225.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La acest pian din studiourile Abbey Road din Londra, cei patru membri ai trupei Beatles au înregistrat hiturile "Paperback Writer", "Ob-La-Di, Ob-La-Da" şi "Tomorrow Never Knows".

Acelaşi pian a fost folosit de grupul Pink Floyd în timpul înregistrărilor pentru celebrul lor album conceptual din 1973 "The Dark Side Of The Moon".

Acest pian Challen a fost retras din studiourile londoneze în 1980 şi va fi scos la vânzare de actualul său proprietar, la o licitaţie care va fi organizată de casa Bonhams în luna august.

Preţul de vânzare a fost stabilit la 225.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici