Un portret emblematic al legendarei actriţe Marilyn Monroe este scos la licitaţie pentru o sumă impresionantă

  • Descrisă ca fiind una dintre operele cele mai reprezentative ale secolului al XX-lea, pictura lui Andy Warhol, este scoasă la licitaţie.
  • Anunţul a fost făcut de către Casa Christie's.
705 afișări
Imaginea articolului Un portret emblematic al legendarei actriţe Marilyn Monroe este scos la licitaţie pentru o sumă impresionantă
Nu mai puţin de 200 de milioane de dolari va costa portretul numit „Shot Sage Blue Marilyn”, care are 60 de ani.
 
Tabloul a fost pictat în anul 1964 de către Andy Warhol şi este „picturea cea mai importantă din secolul al XX-lea care va fivândută la licitaţie într-o generaţie”, declară Alex Rotter, preşedintele casei Christie's, conform Fortune.
 
Este aşteptat ca licitaţia din primăvară să depăşească succesul operei „Silver Car Crash (Double Disaster)” (1963), semnat de acelaşi pictor şi vândut cu 105,4 milioane de dolari de către casa de licitaţii Sotheby's. 
 
„Acest tablou simbolizează tot ce este relevant pentru noi în secolul al XX-lea, tot ce a fost relevant pentru Warhol. Frumuseţea şi tragedia - amândouă sunt parte din tablou, din Marilyn Monroe, şi noi simţim asta. Tabloul are 60 de ani. Ţi se pare că este atât de vechi? Are ceva unic, la fel ca Monroe”, a mai spus Rotter. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici