Un primar din nordul Franţei a emis o decizie care interzice căderea zăpezii în comună

Primarul din Raillencourt-Sainte-Olle, Franţa, a emis un ordin prin care se interzice căderea zăpezii în comuna sa, după ce mulţi alegători s-au plâns în timpul furtunii de săptămâna trecută, scrie BFMTv.

1148 afișări
Imaginea articolului Un primar din nordul Franţei a emis o decizie care interzice căderea zăpezii în comună

Un primar din nordul Franţei a emis o decizie care interzice căderea zăpezii în comună

Pentru primar, ordinul municipal este un act de protest. El a explicat că a primit numeroase plângeri din partea alegătorilor săi în timpul furtunii de zăpadă de săptămâna trecută. Dar, în opinia sa, municipalitatea nu a avut resursele necesare pentru a investi în echipamente performante de deszăpezire.

Ordinul pare mai degrabă o glumă decât o afirmaţie şi vine ca un răspuns la numeroasele plângeri primite în timpul ninsorii de la mijlocul lunii ianuarie.

În ordinul său, primarul din Raillencourt-Sainte-Olle îşi justifică oficial decizia „având în vedere comentariile locuitorilor care consideră că serviciile municipale nu şi-au îndeplinit în mod corespunzător sarcina de deszăpezire şi aplicare a sării pe toate drumurile comunale”.

„În urmă cu 60 de ani, era zăpadă, dar nu existau pluguri de zăpadă... Şi oamenii îşi făceau poteci pentru a merge la muncă. Trebuie să înveţi să respecţi anotimpurile şi să nu trăieşti pe moment”, a spus, pentru „La Voix du Nord”, primarul Bernard De Narda.

În opinia sa, unii locuitori au dat dovadă de lipsă de respect postând mesaje uneori virulente în care criticau modul în care primăria a gestionat episodul.

„Primarul nu poate fi considerat responsabil pentru tot”, afirmă el, susţinând că „este imposibil ca municipalitatea să investească în echipamente eficiente de deszăpezire”.

Pe reţelele de socializare, unii locuitori din zonă îşi exprimă regretul faţă de publicarea ordinului. „Ar fi fost bine dacă autoritatea locală ar fi comunicat pe reţelele de socializare, de îndată ce a început vremea rea, despre lipsa resurselor de deszăpezire”, a declarat un locuitor din zonă.

„Locuiesc în Raillencourt-Sainte-Olle din 2003 şi îmi amintesc că strada noastră a fost întotdeauna curăţată şi dată cu sare atunci când a nins în urmă cu câţiva ani, de ce nu mai este cazul?”, a spus altul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici