Un pumnal al împăratului care a construit Taj Mahal, vândut pentru 2 milioane de euro

Un pumnal datând din secolul al XVII-lea, ce a aparţinut împăratului mogul Shah Jahan, cel care a construit Taj Mahal, a fost vândut pentru 1,7 milioane de lire sterline (2,13 milioane de euro) la o licitaţie organizată de casa Bonhams la Londra.

364 afișări
Imaginea articolului Un pumnal al împăratului care a construit Taj Mahal, vândut pentru 2 milioane de euro

Un pumnal al împăratului care a construit Taj Mahal, vândut pentru 2 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Pumnalul, inscripţionat cu numele, data de naştere şi titlurile oficiale ale împăratului, a fost evaluat de specialişti la o sumă cuprinsă între 300.000 şi 500.000 de lire sterline.

"Obiecte de această calitate şi importanţă sunt rar scoase la licitaţie", a subliniat Claire Penhallurick, reprezentant al departamentului de obiecte indiene şi islamice al casei de licitaţii Bonhams.

Shah Jahan (1592 - 1666) a condus imperiul mogul din 1627 până în 1658. Devastat de moartea iubitei sale soţii, Mumtaz Mahal, în 1631, la naşterea celui de-al 14-lea copil al lor, împăratul a decis să construiască palatul Taj Mahal în memoria ei. Construcţia mausoleului, situat la Agra, în nordul Indiei, a început în 1631 şi a durat 22 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici