Un scufundător, înghiţit de un rechin-balenă? Ce se întâmplă mai departe - FOTO

Un scufundător care a fost la un pas de a fi înghiţit de un rechin-balenă, în timp ce acesta se hrănea cu plancton, a fost surprins de un fotograf.

6742 afișări
Imaginea articolului Un scufundător, înghiţit de un rechin-balenă? Ce se întâmplă mai departe - FOTO

Un scufundător, înghiţit de un rechin-balenă? Ce se întâmplă mai departe

Fotograful Mauricio Handler a realizat fotografia în apele insulei Mujeres din Mexic, în timp ce peste 600 de rechini-balenă s-au adunat la un loc pentru a se hrăni cu ton, scrie dailymail.co.uk.

Rechinii, care se adună în fiecare an în apele Mexicului pentru a se hrăni, nu reprezintă un pericol pentru scufundători. Animalele înoată cu gurile deschise, înghiţind cantităţi foarte mari de apă şi hrană.

Gura rechinului-balenă poate ajunge la o lăţime de 1,5 metri şi conţine până la 350 de rânduri de dinţi.

"Imaginea scufundătorului care se uita în gura deschisă a rechinului a fost o creştere incredibilă de adrenalină. Atunci când te afli în apă printe atâţia peşti te simţi ca într-o altă lume", a declarat Mauricio Handler.

Fotograful a spus că în timp ce se hrănea, rechinul-balenă s-a îndreptat spre unul dintre colegii săi.

"Nu au o vedere foarte bună, dar scufundătorul a reuşit să se dea din calea lui. Dacă ar fi fost înghiţit din greşeală, cu siguranţă rechinul l-ar fi scuipat imediat", a declarat fotograful.

Rechinul-balenă este cel mai mare peşte din lume, însă este inofensiv pentru om. Animalul, care poate avea o greutate de până la 40 de tone, se hrăneşte cu plancton şi peşti mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici