Un tablou, care a dispărut în 1997, a fost descoperit într-un zid al galeriei de unde fusese furat

Poliţia italiană anunţă că un tablou descoperit în spatele unui perete dintr-o galerie de artă ar putea fi o lucrare semnată de Gustav Klimt considerată furată în 1997, arată Reuters.

651 afișări
Imaginea articolului Un tablou, care a dispărut în 1997, a fost descoperit într-un zid al galeriei de unde fusese furat

Un tablou, care a dispărut în 1997, a fost descoperit într-un zid al galeriei de unde fusese furat

Reprezentanţii poliţiei italiene au arătat că tabloul a fost găsit într-un perete din galeria care reclamase furtul în urmă cu mai bine de două decenii.

Lucrarea ”Portretul unei doamne”, semnată de Gustav Klimt era considerată furată din 1997 şi care a fost găsită ascunsă într-un perete al unei galeriei italiene, în Piazcenza.

Muncitorii au descoperit tabloul, un portret al unei tinere datat 1917, curăţând iedera de pe peretele exterior al galeriei Ricci Oddi din nordul oraşului Piacenza. În spatele vegetaţiei era o uşă ascunsă, în spatele căreia tabloul era ascuns într-o pungă de plastic.

Poliţia a predat lucrarea unei serii de experţi care urmează să îşi comunice concluziile legate de autenticitatea tabloului.

Tabloul a dispărut în luna februarie, 1997. Poliţia a considerat că hoţii au folosit gută pentru a ”pescui” tabloul de pe peretele galerie şi pentru a-l sustrage printr-un luminator de pe acoperiş. Rama a fost găsită pe acoperiş. Cu puţin timp înainte să fie furat, specialiştii au descoperit că artistul a realizat ”Portretul unei doamne” peste o lucrare anterioară a sa, ”Portretul unei tinere cu eşarfă şi pălărie”, lucrare despre care se credea că a fost pierdută în 1917. Tabloul iniţial se considera că o înfăţişează pe o tânără cu care artistul ar fi avut o legătură, dar care a murit la puţin timp după ce a fost înfăţişată pe pânză.

Un om politic a declarat la vremea respectivă că a descoperit tabloul, dar a fost vorba de un fals.

În ciuda faptului că pictura a stat 22 de ani într-un zid, pânza pare să fie în condiţii bune.

Potrivit specialiştilor, tabloul semnat de Klimt ar fi a doua într-un clasament al operelor de artă furate în Italia, după o lucrare semnată de Caravaggio, furată dintr-o biserică din Sicilia în 1969.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gustav klimt,
tablou,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici