Un tablou de Picasso, rupt de o vizitatoare care a căzut peste el

Un tablou de Picasso expus la Metropolitan Museum of Art din New York a fost rupt de o vizitatoare, care s-a dezechilibrat şi a căzut peste el, lucrarea urmând să fie supusă unei restaurări, potrivit cnn.com.

35 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Picasso, rupt de o vizitatoare care a căzut peste el

Un tablou de Picasso dintr-un muzeu din New York, rupt de o vizitatoare care a căzut peste el (Imagine: metmuseum.org)

Tabloul, intitulat "Actorul", este înalt de aproape doi metri, iar pânza acestuia a fost ruptă, vineri, pe o porţiune de 15 centimetri, în colţul din dreapta jos, de o vizitatoare. Muzeul newyorkez nu a dat detalii despre acest incident, comunicând doar că femeia a căzut peste tablou.

Lucrarea va fi restaurată la timp pentru a fi prezentată la o expoziţie care cuprinde circa 250 de tablouri de Picasso, programată la sfârşitul lunii aprilie, au spus reprezentanţii muzeului.

Tabloul "Actorul" a marcat trecerea lui Picasso de la "Perioada albastră" la "Perioada roz". În aceasta din urmă, tablourile sale înfăţişează acrobaţi ce amintesc de personajele din spectacolele de comedie clasice italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici