Un tunel din epoca lui Iisus Hristos, descoperit de arheologii israelieni

Arheologii israelieni au descoperit la Ierusalim un tunel cu o lungime de aproximativ 70 de metri, datând din epoca lui Iisus, pe unde locuitorii oraşului sfânt au fugit în timpul asediului romanilor, în anul 70 d.H., a anunţat Consiliul pentru antichităţi al Israelului, citat de AFP.

12 afișări
Imaginea articolului Un tunel din epoca lui Iisus Hristos, descoperit de arheologii israelieni

Un tunel din epoca lui Iisus Hristos, descoperit de arheologii israelieni

"Este vorba de principalul tunel care servea în epoca antică drept canal de scurgere pentru apele din oraş, săpat sub strada centrală a Ierusalimului", a declarat arheologul Eli Shukrun, unul dintre coordonatorii echipei de specialişti.

"Tunelul, în stare excelentă de conservare, a fost descoperit din întâmplare, în urmă cu două săptămâni" în Silwan, "oraşul lui David", cea mai veche zonă a Ierusalimului care astăzi este o suburbie palestiniană, a adăugat arheologul.

În unele zone, tunelul are o înălţime de trei metri şi este consolidat cu pietre cioplite, perfect îmbinate.

Tunelul porneşte de la piscina din Shilo şi se termină la mică distanţă de zona de vest a Zidului Plângerii, ultimul vestigiu al Templului evreiesc distrus de romani în anul 70 d.H..

În tunel au fost descoperite monede, lămpi cu ulei şi fragmente de vase din epoca romană realizate înainte de cucerirea Ierusalimului.

Potrivit istoricului Iosif Flavius, care a trăit în primul secol după Hristos, locuitorii au folosit acest tunel pentru a se adăposti sau fugi din oraş în timpul asediului.

"Descoperirea este importantă pentru că aduce noi date despre viaţa cotidiană din Ierusalim în epoca celui de-al doilea Templu", epoca lui Iisus, este de părere Shukrun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici