Un ulm din Căpeni, Covasna, pe locul al doilea în concursul Arborele Anului în Europa 2012

Un ulm din localitatea Căpeni, judeţul Covasna, s-a clasat pe locul al doilea în ediţia din acest an a concursului pentru titlul Arborele Anului în Europa, care a fost câştigat de teiul din Felsőmocsolád, Ungaria, potrivit site-ului concursului.

892 afișări
Imaginea articolului Un ulm din Căpeni, Covasna, pe locul al doilea în concursul Arborele Anului în Europa 2012

Un ulm din Căpeni, Covasna, pe locul al doilea în concursul Arborele Anului în Europa 2012 (Imagine: http://www.treeoftheyear.org)

Câştigătorul competiţiei Arborele Anului în Europa este teiul din Ungaria, cu 11.158 de voturi, urmat de Ulmul din Căpeni, cu 9.812 voturi. Ulmul de la Ruse, Bulgaria, a obţinut 6.071 de voturi situându-se, astfel, pe locul al treilea, potrivit arboreleanului.ro.

Ceremonia de premiere a arborelui câştigător va fi organizată la Bruxelles, la sediul central al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), cu ocazia Săptămânii Verzi, pe 23 mai. Trofeul pentru Arborele Anului este opera renumitului artist ceh Martin Patřičný.

Competiţia, aflată la cea de-a doua ediţie, a fost organizată de Environmental Partnership Foundation din Cehia.

Oamenii din întreaga lume au putut vota arborele preferat înscris în competiţie în perioada 1 - 29 februarie, pe site-ul oficial www.treeoftheyear.org.

Poveştile finaliştilor, din România (Ulmul din Căpeni), Bulgaria (Copacul Dorinţelor, ulm din Ruse), Ungaria (Teiul bătrân din Felsőmocsolád), Cehia (Aleea cu stejari şi tei din Skalička), Franţa (Arborele de fistic din Ghisonaccia, Corsica), Polonia (Stejarul Grot din Dęblin) şi Slovacia (Teiul din Lipany), care au putut fi citite pe site, s-au concentrat în special pe legătura pe care oameni, familii, şcoli, sate şi chiar oraşe o pot avea cu nişte copaci.

Anul trecut, Teiul din Leliceni, judeţul Harghita, a câştigat titlul de Arborele Anului în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici