Un urs koala, salvat din Australia, devine vedetă pe YouTube (Video)

Un urs koala însetat, care a fost salvat din incendiile de vegetaţie din Australia, a devenit vedetă într-o înregistrare pe site-ul YouTube.

226 afișări
Imaginea articolului Un urs koala, salvat din Australia, devine vedetă pe YouTube (Video)

Un urs koala, salvat din Australia, devine vedetă pe YouTube (Imagine: www.news.com.au)

Pompierul Dave Tree a găsit o femelă koala, botezată Sam, în timpul unei intervenţii în statul Victoria şi a fost uimit când aceasta a început să bea apă cu lăcomie.

"Există şi supravieţuitori ai incendiului de vegetaţie (...) Eşti bine, prietene?", spune acesta în înregistrarea video, realizată cu un telefon mobil, de către un voluntar. Tree a descris animalul ca "arătând cam confuz".

"Este uimitor (...) Cât poate suporta un koala?" spune el, în timp ce toarnă două sticle cu apă în gura ursoaicei.

Aparenţa urşilor koala conduce uneori la o asociere a acestora cu jucăriile de pluş, deşi în realitate, ei au un temperament violent, putând provoca răni foarte grave. Sam, însă, a stat liniştită atunci când pompierul a mângâiat-o.

Înregistrarea video a fost vizionată de peste 30.000 de utilizatori pe YouTube, iar cotidianul Melboune's Herald Sun vinde fotografii ale incredibilei întâlniri, profitul urmând a fi trimis organizaţiilor de pompieri voluntari.

Cotidianul informează că animalul a suferit arsuri şi avea dureri foarte mari, dar este pe cale de a se vindeca, la Adăpostul Mountain Ash Wildlife.

Experţii se tem că milioane de animale au murit în timpul incendiului. "Pot fi sute de mii, posibil milioane", a declarat Gayle Chappell de la Adăpostul pentru animale sălbatice Hepburn.

"Nu mă refer doar la animalele pe care le cunoaştem, ci şi la oposumi (...), păsări, există foarte multe animale sălbatice", a afirmat el.

Poliţia statului Victoria a făcut apel, miercuri, la strângerea de provizii pentru animalele afectate de incendii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici