Un veteran a dat în judecată un cuplu care a strâns bani pentru a-l răsplăti

Veteranul fără adăpost care a devenit celebru după ce a ajutat o femeie dându-i ultimii săi 20 de dolari ca să ajungă acasă, aceasta şi partenerul ei lansând o campanie online prin care au strâns peste 400.000 de dolari pentru a-l răsplăti, i-a dat în judecată pe cei doi, arată ABCNews.

267 afișări
Imaginea articolului Un veteran a dat în judecată un cuplu care a strâns bani pentru a-l răsplăti

Un veteran a dat în judecată un cuplu care a strâns bani pentru a-l răsplăti

Un avocat a depus marţi actele pentru acţionarea în judecată a cuplului care a strâns banii în numele persoanei fără adăpost. Cei doi sunt acuzaţi că au comis fraudă păstrând mai mult de jumătate din banii strânşi pentru a-l ajuta pe Johnny Bobbitt Jr., persoana fără adăpost din Philadelphia.

În 2017 Bobbitt, un veteran al Marinei Americane în vârstă de 35 de ani, care nu avea adăpost ia oferit tinerei Kate McClure 20 de dolari după ce aceasta a rămas fără benzină noaptea pe stradă. Tânăra, împreună cu partenerul ei, Mark D'Amico, a deschis un fond pentru ajutorarea veteranului şi peste 14.000 de persoane au contribuit cu bani adunând peste 400.000 de dolari. Cuplul i-a oferit lui Bobbitt o parte din bani dar, potrivit acuzaţiilor, nu au acceptat să îi ofere acces la întreaga sumă. Potrivit unei publicaţii din Philadelphia, în schimb, veteranul fără adăpost a reluat consumul de droguri după ce a petrecut două stagii la dezintoxicare.

Potrivit The Philadelphia Inquirer, cuplul a afirmat că accesul lui Bobbitt la întreaga sumă ar fi echivalentul gestului de a-i oferi o armă încărcată, din moment ce veteranul este dependent de droguri. Pe contul de internet unde sunt strânşi în continuare bani pentru veteran, cei doi au explicat faptul că au deschis două fonduri pentru Bobbitt, unul pentru a-i oferi o sumă de bani anual şi altul care va fi oferit pentru investiţii unui specialis financiar. Un cont bancar ar fi fost deschis pe numele lui Bobbitt pentru a-i acoperi cheltuielile zilnice până când îşi va găsi servici, dorinţele speciale pe care acesta le-a exprimat fiind aceea de a-şi cumpăra o maşină Ford Ranger model 1999 şi o casă.

Bobitt cere plata unor daune şi acoperirea taxelor pentru consiliere legală dar şi contabilizarea banilor strânşi pentru el şi numirea unui titular care să aibă acces la toţi banii pe care şi-ar dori să îi vadă păstraţi de instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici