Un vin tradiţional de Crăciun a provocat moartea a 11 oameni în Filipine, iar peste 300 de persoane au fost internate în spital

Petrecerile de Crăciun din două provincii din Filipine au rezultat în moartea a cel puţin 11 persoane şi spitalizarea a peste 300, în urma consumului de vin din nucă de cocos, scrie Reuters.

1409 afișări
Imaginea articolului Un vin tradiţional de Crăciun a provocat moartea a 11 oameni în Filipine, iar peste 300 de persoane au fost internate în spital

Sursa FOTO: Twitter @InfantaUS

Autorităţile au decis că principala cauză a tragediei este intoxicaţia cu lichior de palmier sau vin din nucă de cocos, informează Reuters.

Lambanog este o bătură foarte populară în Filipine şi este consumată de obicei de sărbători şi la petreceri. Cu toate acestea, producţia vinului din nucă de cocos nu este reglementată în Filipine.

Din această cauză, tradiţionala băutură a făcut numeroase victime de-a lungul timpului, întrucât conţine aditivi periculoşi.

Autorităţile au interzis utilizarea metanolului în prepararea băuturilor de casă. 

În 2018, Poliţia a localizat şi confiscat lambanog care nu avea autorizaţie de vânzare. Tot anul trecut în Filipine, 21 de oameni au murit în urma consumului de vin din nucă de cocos. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici