Undă verde pentru concertul Live Earth Rio de Janeiro - Reuters

Concertul Live Earth Rio de Janeiro, suspendat miercuri de autorităţi din motive de securitate, va avea loc, totuşi, pe 7 iulie, conform programului, după ce organizatorii au rezolvat aceste probleme şi după ce un judecător a anulat decizia de suspendare, transmite Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Undă verde pentru concertul Live Earth Rio de Janeiro - Reuters

Undă verde pentru concertul Live Earth Rio de Janeiro - Reuters

Rio este ultimul concert din seria Live Earth, o manifestare muzicală mondială destinată atragerii atenţiei asupra ameninţării reprezentate de încălzirea globală. Evenimentul a fost iniţiat de fostul vicepreşedinte american Al Gore şi este compus din concerte care vor avea loc la Londra, New York, Tokyo, Shanghai, Johannesburg, Sydney, Rio de Janeiro, Hamburg şi East Rutherford, New Jersey.

Concertul de la Rio de Janeiro a fost suspendat din motive de securitate, după ce autorităţile au ajuns la concluzia că poliţia din Rio nu va putea asigura desfăşurarea în bune condiţii a concertului. Poliţia din Rio este în prezent mobilizată pentru Jocurile panamericane, care vor începe pe 13 iulie, în contextul înfruntărilor cu traficanţii de droguri din suburbii. Pentru aceste Jocuri panamericane au fost mobilizaţi deja 18.000 de membri ai forţelor de ordine, dintre care 6.000 sunt militari.

Organizatorii au indicat însă că aceste probleme s-au rezolvat. 

Brazilia este singura ţară în care concertul Live Earth este gratuit, iar organizatorii speră să atragă până la un milion de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici