Unii internauţi cred că epidemia de coronavirus ar fi legată de o cunoscută marcă de bere

Potrivit informaţiilor înregistrate de motoarele de căutare, se pare că unii oameni asociază berea mexicană Corona Extra cu focarul de coronavirus din China, care a luat deja 170 de vieţi, a relatat Business Insider. Totul a plecat de la o glumă prost înţeleasă pe internet.

3891 afișări
Imaginea articolului Unii internauţi cred că epidemia de coronavirus ar fi legată de o cunoscută marcă de bere
Căutările online pentru „virusul corona”, „virusul berii” şi „coronavirusul berii” au crescut substanţial în întreaga lume începând cu data de 18 ianuarie, arată datele Google Trends. 
 
Printre ţările unde s-a observat creşterea căutărilor care asociază berea Corona şi virusul din China se numără Cambodgia şi Danemarca, dar şi Statele Unite, a relatat Business Insider. Cu toate acestea, cercetătorii asigură că nu există nicio legătură între cele două, totul fiind cauzat de o confuzie a numelor care încep asemănător.
 
Primul deces în urma infecţiei cu coronavirus a fost raportat pe 8 decembrie 2019, în oraşul chinez Wuhan, iar agentul patogen s-a răspândit de atunci atât în ţară, cât şi internaţional. Mai multe oraşe au fost închise, iar autorităţile au luat măsuri pentru restrângerea ariei de răspândire a infecţiei.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici