Unuia dintre producătorii filmului "The Hurt Locker" i-a fost interzis accesul la gala Oscarurilor

Unuia dintre producătorii filmului "The Hurt Locker" i-a fost interzis accesul la gala Oscarurilor, în urma mesajului pe care acesta l-a trimis prin e-mail membrilor Academiei de film americane prin care le-a cerut să voteze pentru această peliculă, informează accesshollywood.com.

16 afișări
Imaginea articolului Unuia dintre producătorii filmului "The Hurt Locker" i-a fost interzis accesul la gala Oscarurilor

Unuia dintre producătorii filmului "The Hurt Locker" i-a fost interzis accesul la gala Oscarurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Academia de film americană a anunţat, marţi, că a luat această decizie împotriva producătorului francez Nicolas Chartier, deoarece acesta a violat normele procesului de votare pentru stabilirea câştigătorilor prestigioaselor statuete, care interzice e-mail-urile de promovare a unui film prin denigrarea altuia.

Nicolas Chartier le-a trimis membrilor Academiei de film americane, la sfârşitul lunii februarie, un e-mail prin care le cerea să voteze în favoarea filmului "The Hurt Locker" şi nu pentru un film "care a avut un buget de 500 de milioane de dolari" - o referire evidentă la lungmetrajul SF 3D "Avatar". Nicolas Chartier şi-a cerut ulterior scuze pentru eroarea comisă.

Deşi nu va putea să participe la gala premiilor Oscar, Nicolas Chartier îşi va primi premiul ulterior, dacă "The Hurt Locker" va fi desemnat cel mai bun film.

Cea de-a 82-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică, 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

În România, postul HBO va transmite această ceremonie, în direct şi în exclusivitate, în varianta originală, nedublată, în noaptea de duminică spre luni, începând de la ora 03.00.

Lungmetrajul "The Hurt Locker", regizat de Kathryn Bigelow, nominalizat la nouă categorii la premiile Oscar, printre care "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", va fi difuzat duminică, de la ora 22.30, de postul Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici