Unul dintre câştigătorii premiului loto de 185 de milioane de euro a murit la 71 de ani. Cum a folosit banii

Colin Weir, unul dintre câştigătorii premiului de 185 de milioane de euro oferit de cea mai mare loterie europeană, a murit la vârsta de 71 de ani, anunţă The Guardian.

5466 afișări
Imaginea articolului Unul dintre câştigătorii premiului loto de 185 de milioane de euro a murit la 71 de ani. Cum a folosit banii

Sursa: Profimedia

Weir, care a donat o bună parte din premiu pentru campania privind independenţa Scoţiei, a murit după o scurtă suferinţă.

Weir şi soţia sa, Chris, din Largs, în North Ayrshire, au revendicat marele premiu EuroMillions, în valoare de 185 de milioane de euro în vara anului 2011. Cei doi au anunţat că au decis să se despartă la începutul anului 2019, după 38 de ani de căsnicie.

Moartea lui Weir a fost confirmată de biroul avocatului său: „Cu adâncă durere anunţăm moartea lui Colin Weir în cursul zilei de azi, după o scurtă suferinţă. Cerem să fie respectată intimitatea familiei şi a prietenilor în acest moment apăsător. Nu vom face alte comentarii în afara mulţumirilor sincere adresate personalului de la Spitalul Universitar Ayr pentru grija şi atenţia de care au dat dovadă”.

Cei doi au ajuns în topurile bogătaşilor după ce au ridicat premiul. Weir, fost cameraman pentru televiziune şi soţia sa, fostă soră medicală la un spital psihiatric, au doi copii maturi.

Cuplul a fondat Fondul de Caritate Weir în 2013 şi au donat o parte din sumă unui club de fotbal local. Cei doi soţi au donat şi pentru campania privind independenţa Scoţiei, în 2014. După ce votul a fost defavorabil, cei doi au finanţat Partidul Naţional Scoţian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici