Unul dintre misterele "Star Wars", elucidat de un bibliotecar care a găsit scenariul original al filmului - VIDEO

Unul dintre misterele "Star Wars" a fost elucidat după ce un bibliotecar a descoperit scenariul original al filmului în Canada.

5553 afișări
Imaginea articolului Unul dintre misterele "Star Wars", elucidat de un bibliotecar care a găsit scenariul original al filmului - VIDEO

Unul dintre misterele "Star Wars", elucidat de un bibliotecar care a găsit scenariul original al filmului - VIDEO

Kristian Brown a găsit scenariul în timp ce încerca să digitalizeze colecţia de science fiction a Bibliotecii Universităţii din New Brunswick, informează businessinsider.com.

Script-ul, care este intitulat "al patrulea draft", este datat 15 martie 1976, în timp ce lansarea filmului a avut loc în 1977.

Script-ul elucidează misterul legat de una dintre cele mai faimoase scene din film.

La barul Cantina, Han Solo (Harrison Ford) îl întâlneşte pe Greedo, angajatul lui Jabba the Hutt, care îi cere acestuia să îi înapoieze banii pe care Solo avea să îi dea lui Jabba. Discuţia aprinsă se transformă într-un duel în urma căruia Han Solo iese învingător.

Misterul scenei îl constituia cine dintre cei doi a tras primul cu arma.

"În urma scenariului, vă pot spune 100% sigur că Han a tras primul", a declarat bibliotecarul Kristian Brown pentru CBC.

În privinţa diferenţelor dintre acest draft şi scenariul care a apărut în filmul din 1997, Luke Skywalker a fost numit la origine Luke Skykiller. Primul film din serie trebuia să se numească "Saga I", dar titlul său avea să fie în cele din urmă "Star Wars Episodul IV: O nouă speranţă".

"Indiferent câte modificări au fost făcute, totul pleacă de la acest prim draft. Este bine să privim la origini şi să nu uităm ce a apărut prima dată", a spus Brown pentru CBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici