Urmăreşte-l pe Moş Crăciun: NORAD aduce magia sărbătorilor direct în casele oamenilor, cu tehnologie de vârf şi distracţie nelimitată

  • NORAD foloseşte tehnologie de vârf pentru a urmări fiecare mişcare a lui Moş Crăciun, inclusiv senzori, radare şi aeronave, oferind detalii fascinante despre călătoria sa globală.
  • Site-ul, reţelele de socializare şi aplicaţia mobilă NORAD oferă o experienţă interactivă cu jocuri, filme, cărţi şi muzică, aducând bucuria sărbătorilor în casele tuturor.
290 afișări
Imaginea articolului Urmăreşte-l pe Moş Crăciun: NORAD aduce magia sărbătorilor direct în casele oamenilor, cu tehnologie de vârf şi distracţie nelimitată

Sursa foto: AP

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, Comanda de Apărare Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD) se pregăteşte să urmărească călătoria lui Moş Crăciun folosind radare, senzori şi aeronave. Echipată cu aceeaşi tehnologie utilizată în mod obişnuit pentru protejarea spaţiului aerian nord-american, NORAD furnizează actualizări în timp real cu privire la locaţia lui Moş Crăciun, remarcată chiar şi prin strălucirea nasului roşu a lui Rudolph. Tradiţia, care datează din 1955, a început atunci când colonelul Forţelor Aeriene Harry Shoup - comandantul de serviciu la predecesorul NORAD, Comandamentul Apărării Aeriene Continentale - a primit un apel de la un copil care a apelat un număr de telefon greşit afişat într-un anunţ de magazin dintr-un ziar, crezând că sună la Moş Crăciun.

Gândirea rapidă a lui Shoup a asigurat rapid apelantul că el este Moş Crăciun, iar odată cu tot mai multe apeluri primite, a desemnat un ofiţer de serviciu să continue să răspundă. Astfel a început tradiţia.

NORAD se aşteaptă ca aproximativ 1.100 de voluntari să ajute la preluarea apelurilor în acest an într-un centru de operare dedicat la Baza Forţei Spaţiale Peterson, în Colorado Springs, cu participanţi de pe tot globul.

”Este un element pe lista de lucruri de făcut pentru unii oameni”, a declarat colonelul Forţelor Aeriene americane Elizabeth Mathias, purtătorul de cuvânt principal al NORAD, numind centrul de operaţiuni ”cu siguranţă cel mai festiv loc în care să fii pe 24 decembrie.”

Centrul de operaţiuni îşi începe activitatea la ora 4 dimineaţa, în Ajunul Crăciunului şi este deschis până la miezul nopţii. Oricine poate suna la 1-877 HI-NORAD (1-877-446-6723) pentru a vorbi direct cu membrii personalului NORAD, care vor oferi actualizări cu privire la locaţia exactă a lui Moş Crăciun. De asemenea, site-ul noradsanta.org şi aplicaţia mobilă NORAD oferă o experienţă interactivă de neuitat, unde jocurile, filmele, cărţile şi muzica aduc bucurie şi farmec în această perioadă festivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici