Următorul film al lui Martin Scorsese va fi "The Devil in the White City" cu Leonardo DiCaprio

Următorul film al regizorului Martin Scorsese va fi "The Devil in the White City", un proiect al studiourilor Paramount, în care starul hollywoodian Leonardo DiCaprio va interpreta rolul unui criminal în serie, informează The Independent.

1539 afișări
Imaginea articolului Următorul film al lui Martin Scorsese va fi "The Devil in the White City" cu Leonardo DiCaprio

Următorul film al lui Martin Scorsese va fi "The Devil in the White City" cu Leonardo DiCaprio

Martin Scorsese jonglează în prezent cu mai multe proiecte diferite în acelaşi timp, printre care un film biografic despre Frank Sinatra, un film biografic despre Evel Knievel, şi drama "The Irishman" cu Robert De Niro şi Al Pacino.

Totuşi, următoarea prioritate pare să fie o adaptare a romanului din 2003 semnat Erik Larson, intitulat "The Devil in the White City" cu Leonardo DiCaprio în rol principal. Romanul împleteşte adevărata poveste a Târgului şi Expoziţiei Mondiale din Chicago, în 1893, şi povestea criminalul în serie viclean, care a folosit prilejul oferit de târg pentru a-şi atrage victimele în cursă. DiCaprio va juca rolul criminalul în serie, Dr. H. H. Holmes, un medic carismatic şi criminal în serie, care a ucis aproximativ 200 de oameni, potrivit relatărilor.

Acest proiect cinematografie, aflat în preproducţie de peste un deceniu, îi va reuni pe DiCaprio şi Scorsese la peste trei ani după încheierea filmărilor de la "Lupul de pe Wall Street".

Studioul Paramount a câştigat la licitaţie drepturile de ecranizare a cărţii "The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America", scrisă de Erik Larson. Acest studio hollywoodian deţinuse în trecut de încă două ori aceste drepturi.

Billy Ray, scenaristul unor filme apreciate de critici şi de public, precum "Căpitanul Phillips/ Captain Phillips" şi "Jocurile foamei/ The Hunger Games", va scrie scenariul pentru acest film.

Leonardo DiCaprio s-a alăturat pentru prima dată acestui proiect în 2010.

Starul hollywoodian îl va interpreta pe H.H. Holmes, un bărbat care a asasinat între 27 şi 200 de persoane, dintre care cele mai multe erau femei tinere. Cu o acţiune plasată în timpul Expoziţiei Mondiale de la Chicago din 1893, filmul "The Devil in the White City" va prezenta poveştile interconectate ale arhitectului Daniel H. Burnham şi H.H. Holmes, care s-a folosit de un hotel pe care l-a construit în apropiere de acea expoziţie pentru a-şi ademeni victimele.

Pe lângă "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese au colaborat la alte patru filme de succes - "Bandele din New York/ Gangs of New York", "Aviatorul/ The Aviator", "Cârtiţa/ The Departed" şi "Shutter Island".

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar. În 2016, Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Revenant", regizat de Alejandro González Iñárritu, în care joacă rolul unui vânător însetat de răzbunare, după ce este abandonat de prietenii săi în vestul american, în condiţii ostile, acţiunea fiind plasată în anul 1823.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) şi "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 72 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Cel mai recent proiect al lui Martin Scorsese, o adaptare a romanului lui Shusako Endo, filmul "Silence", în regia lui Martin Scorsese, prezintă povestea unor călugări portughezi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care sunt persecutaţi şi torturaţi în timpul misiunii de evanghelizare în zonele izolate ale Japoniei. Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver. Garfield şi Driver se pregătesc pentru periculoasa lor călătorie în căutarea mentorului lor, interpretat de Liam Neeson; când ajung în Japonia, călugării sunt roşi de îndoială în privinţa convertirii japonezilor. Trailerul insistă asupra practicii japoneze de executare a creştinilor prin răstignire, inclusiv metoda de tortură mizuharitsuke sau crucificarea în apă. Scorsese are un destin faimos în ceea ce priveşte relaţia cu religia creştină. Regizorul a intenţionat să devină preot catolic, înainte să se înscrie a şcoala de film. Acest impuls religios a fost redat în mod direct şi autentic în unele dintre filmele sale, cum ar fi "The Last Temptation of Christ" şi "Kundun", dar şi subtil în filme precum "Mean Streets", "Bringing Out the Dead şi "Gangs of New York".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici