Următorul film din seria "Harry Potter" nu va fi 3D

Următorul film din seria "Harry Potter" nu va fi lansat în format 3D, aşa cum se anunţase anterior, au declarat, vineri, reprezentanţii studiourilor producătoare Warner Bros., citaţi de bbc.co.uk.

86 afișări
Imaginea articolului Următorul film din seria "Harry Potter" nu va fi 3D

Următorul film din seria "Harry Potter" nu va fi 3D

Studiourile Warner Bros. nu au reuşit să finalizeze în timp util conversia în 3D a filmului "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1" şi, pentru a nu-i face pe fani să aştepte prea mult, au luat decizia ca filmul să fie lansat în versiunea clasică 2D, în Marea Britanie şi în Statele Unite, pe 19 noiembrie.

În schimb, următorul film din serie, intitulat "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2", va fi lansat în ambele versiuni - 2D şi 3D - pe 15 iulie 2011. Acesta va fi primul film din franciza "Harry Potter" ce va fi lansat în format 3D.

"Harry Potter and the Deathly Hallows" ar fi trebuit să fie cel de-al şaptelea şi, totodată, ultimul roman din seria "Harry Potter", însă, săptămâna trecută, autoarea britanică JK Rowling a declarat că ar putea să completeze seria cu alte câteva romane despre aventurile vrăjitorului Harry Potter.

Într-un interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, scriitoarea britanică a mărturisit că personajele din această serie de succes se află încă în mintea ei şi că este foarte posibil să mai scrie câteva romane despre ele.

Intenţia studiourilor Warner Bros. de a lansa ultimele două filme din franciza "Harry Potter" în format 3D se înscrie în tendinţa manifestată în cinematografia actuală, potrivit căreia studiourile producătoare de blockbuster-uri doresc să îşi lanseze filmele în ambele versiuni - 2D şi 3D - pentru a-şi spori încasările.

În septembrie, reprezentanţii Film Distributors' Association au anunţat că filmele 3D au condus la o creştere cu 8% a încasărilor în Marea Britanie, în 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici