Val Kilmer o vrea pe actriţa Cate Blanchett într-un film despre Mark Twain

Actorul american Val Kilmer vrea ca actriţa australiană Cate Blanchett să interpreteze rolul liderului religios Mary Baker Eddy într-un film despre viaţa şi cariera scriitorului Mark Twain.

158 afișări
Imaginea articolului Val Kilmer o vrea pe actriţa Cate Blanchett într-un film despre Mark Twain

Cate Blanchett (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Val Kilmer intenţionează de multă vreme să producă acest film, care va prezenta relaţia dintre Mark Twain şi Mary Baker Eddy, fondatoarea doctrinei Ştiinţa Creştină (Christian Science), informează contactmusic.com.

Deşi actorul american nu a obţinut deocamdată finanţarea pentru acest film, el a ales deja actriţa pe care să o distribuie în rolul principal.

"Există multe actriţe foarte talentate. Am vorbit despre asta, din nou, cu Cate Blanchett. I-am vorbit de mai multe ori. E greu să fiu luat în serios, întrucât nu am deocamdată un buget. Nu am finanţare. Însă cred că Mary Baker Eddy a fost un geniu, aşadar trebuie să mă gândesc la o actriţă genială. Lista cu ele este una interesantă, dar scurtă. Nu sunt prea multe genii, nu-i aşa? Cred că ea, Cate (Cate Blanchett, n.r.) are ceva genial", a declarat Val Kilmer într-un interviu acordat revistei americane D Magazine.

Printre rolurile importante din cariera lui Val Kilmer se numără cele din filmele "Batman Forever" (1995), "Top Gun" (1986), în care l-a interpretat pe locotenentul Tom "Iceman" Kazansky, şi "The Doors", din 1991, regizat de Oliver Stone, în care l-a interpretat pe legendarul Jim Morrison.

Cate Blanchett, în vârstă de 43 de ani, a primit premiul Oscar în 2005, pentru interpretarea actriţei Katharine Hepburn în filmul "Aviatorul", de Martin Scorsese, alături de Leonardo DiCaprio. Actriţa australiană a mai fost recompensată cu numeroase alte distincţii internaţionale, printre care două premii din partea Screen Actors Guild, două Globuri de Aur şi două BAFTA, precum şi premiul de interpretare la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Printre rolurile sale notabile se numără cele din filmele "Elizabeth", "Notes on a Scandal", "Babel" şi "The Curious Case of Benjamin Button" şi cel al reginei elfilor Galadriel din trilogia "Stăpânul inelelor", pe care îl va relua în trilogia "The Hobbit".

Mark Twain, al cărui nume real a fost Samuel Langhorne Clemens, s-a născut pe 30 noiembrie 1835, în statul american Missouri. Scriitorul american este autorul îndrăgitelor romane "Aventurile lui Tom Sawyer", "Prinţ şi cerşetor", "Aventurile lui Huckleberry Finn" şi "Un yankeu la curtea regelui Arthur".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici