Van Halen revine pe scena muzicală

Foştii membri ai trupei de rock Van Halen au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, datele turneului american cu care revin pe scena muzicală împreună cu primul lor solist, David Lee Roth, la peste 20 de ani de la despărţire, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Van Halen revine pe scena muzicală

Van Halen revine pe scena muzicală

Turneul va cuprinde 25 de concerte, va debuta pe 27 septembrie, în Carolina de nord, şi se va încheia în decembrie, cu trei concerte în Canada, la Vancouver, Edmonton şi Calgary.

Acesta ar fi primul turneu din ultimii 22 de ani în care primul solist al trupei, David Lee Roth, ar cânta din nou cu Van Halen. David Lee Roth s-a despărţit de colegii săi după turneul de promovare a celui de-al şaselea album al trupei, "1984", care a fost, de altfel, şi cel mai mare succes al lor.

Turneul a fost iniţial programat pentru această vară, dar a fost anulat după ce, în martie, Eddie Van Halen a anunţat că se va interna într-o clinică de dezintoxicare. Olandezul, în vârstă de 52 de ani, s-a luptat mult timp cu alcoolismul şi a supravieţuit unui cancer la limbă.

Ultimul turneu al trupei Van Halen, alături de solistul Sammy Hagar, a avut loc în 2004 şi a avut încasări de 40 de milioane de dolari, potrivit Billboard Boxscore.

Noua formulă îi va cuprinde pe Roth, Eddie şi Alex Van Halen şi pe fiul adolescent al lui Eddie, Wolfgang, care îl înlocuieşte pe basistul original, Michael Anthony. Wolfgang Van Halen are 16 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici