Vapoarele de la intrările în Constanţa dinspre Medgidia şi Mangalia vor fi vopsite

Vapoarele de la intrările în Constanţa dinspre Medgidia şi Mangalia vor fi vopsite, iar o locomotivă va fi pictată, în urma unor concursuri organizate în rândul liceenilor, studenţilor şi absolvenţilor de Arte, Arhitectură, Urbanism şi Peisagistică.

1395 afișări
Imaginea articolului Vapoarele de la intrările în Constanţa dinspre Medgidia şi Mangalia vor fi vopsite

Vapoarele de la intrările în Constanţa dinspre Medgidia şi Mangalia vor fi vopsite (Imagine Adrian Stoicoviciu / Mediafax Foto)

Proiectul de transformare a vapoarelor care marchează intrările în oraşul Constanţa în opere de artă urbană continuă şi vara aceasta, în urma relansării celei de-a doua ediţii a Campaniei Culorile României.

Campania a debutat anul trecut printr-o serie de acţiuni dedicate comunităţii.

În acest an, sunt lansate două noi concursuri de creaţie. Primul, realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Bucureşti - UNARTE, se adresează studenţilor din cadrul facultăţilor de profil, oferindu-le posibilitatea de a-şi exprima creativitatea într-un mod original, transformând prin pictură o locomotivă electrică într-un exponat de artă urbană.

Tema de creaţie din acest an este Pasărea Măiastră, fiinţa simbolică din mitologia românească, ce va fi pictată pe o locomotivă a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători - CFR Călători, care pune în mişcare "Trenul Tineretului”.

Înscrierile în competiţie se fac până la data de 25 aprilie, iar propunerile de creaţie se trimit până la data de 4 mai. Participanţii pot concura individual sau se pot înscrie în echipe de maximum cinci membri. Premiul pentru lucrarea câştigătoare este în valoare de 700 euro.

Cel de-al doilea concurs de creaţie este destinat liceenilor, studenţilor şi absolvenţilor de la Arte, Design, Arhitectură, Urbanism şi Peisagistică şi are ca subiect vapoarele amplasate la intrările oraşului Constanţa, dinspre oraşele Medgidia şi Mangalia, dar şi pe cele din zona Pescărie şi Gara Constanţa.

În acest proiect de artă urbană, suprafaţa vaporului este tratată ca "o pânză” dintr-un atelier de pictură, prin urmare va fi acoperită integral cu vopsea, iar suprafaţa totală a celor patru vapoare depăşeşte 3.500 de metri pătraţi.

Tema generală a acestui concurs de creaţie este Mozaicul oraşului de la malul mării, Mozaicul oraşului Constanţa.

Proiectul s-a născut dintr-un parteneriat între Primăria Municipiului Constanţa şi Policolor încă din anul 2015, când alături de voluntari, primul vapor, cel amplasat la intersecţia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu, a devenit obiect de artă urbană. În acest an, voluntarii care vor fi implicaţi în implementarea proiectului sunt studenţi ai Universităţii Ovidius dar şi membri ai ONG-urilor din Constanţa. Fiecare creaţie câştigătoare va fi premiată cu 3.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici