Vedete certate cu legea - GALERIE FOTO

Posesie de droguri, deţinere ilegală de arme, agresiune şi tulburarea liniştii publice sau comiterea unor violenţe gratuite se numără printre acuzaţiile care au dus la arestarea unor muzicieni precum Pete Doherty, Lil Wayne, Amy Winehouse sau Boy George.

219 afișări
Imaginea articolului Vedete certate cu legea - GALERIE FOTO

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amy Winehouse este în regim de eliberare condiţionată pentru următorii doi ani, pedeapsa primind-o după ce a recunoscut că se face vinovată de agresarea directorului unui teatru de pantomimă din Londra. Winehouse şi-a recunoscut vinovăţia la ambele capete de acuzare - agresiune şi tulburarea liniştii publice.

Câtăreaţa l-a agresat pe 19 decembrie 2009 pe Richard Pound, directorul teatrului de pantomimă din oraşul Milton Keynes, Buckinghamshire, o suburbie a Londrei, după ce tulburase anterior desfăşurarea spectacolului "Cenuşăreasa" pus în scenă de actorii acestei instituţii. Cântăreaţa britanică a fost arestată şi anchetată patru zile mai târziu.

Tribunalul britanic a decis ca Amy Winehouse să respecte un regim de eliberare condiţionată timp de doi ani şi a condamnat-o pe artistă la plata a 85 de lire sterline (138 de dolari) drept cheltuieli de judecată şi a 100 de lire sterline (163 de dolari) drept daune în favoarea lui Richard Pound.

Astăzi, un judecător din statul american Arizona l-a condamnat pe rapperul DMX la şase luni de închisoare, pedeapsă pe care o va ispăşi într-un penitenciar din Phoenix, pentru că a încălcat termenii regimului de eliberare condiţionată, consumând droguri în ultimele nouă luni.

DMX a fost arestat, săptămâna trecută, după ce autorităţile americane au anunţat că artistul a recunoscut că a consumat cocaină şi că nu are nimic de comentat în privinţa termenilor regimului de eliberare condiţionată de care a beneficiat. Rapperul a încălcat astfel cinci dintre termenii regimului de eliberare condiţionată.

Celebrul rapper a avut nenumărate probleme cu justiţia în statul Arizona, el reuşind, însă, de fiecare dată să beneficieze de un regim de eliberare condiţionată. Ultimul incident a constat în atacarea cu o tavă de bucătărie a unui gardian din închisoarea în care era reţinut. DMX a petrecut deja 90 de zile în închisoare pentru consum de droguri, furt şi abuzuri comise asupra animalelor.

La începutul lunii martie, Lil Wayne a fost condamnat de un tribunal din New York, la un an de închisoare, după ce rapperul american a pledat vinovat, în octombrie 2009, la acuzaţia de deţinere ilegală de arme.

După pronunţarea deciziei, muzicianul american a fost încătuşat şi trimis imediat la închisoare. Recunoscându-şi vinovăţia, muzicianul american a evitat un proces la sfârşitul căruia ar fi riscat să primească o pedeapsă mult mai severă, de până la 15 ani de închisoare.

În iunie 2007, George Michael a fost condamnat la 100 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru conducere sub influenţa unor substanţe care se eliberează doar pe reţetă. De asemenea, starului i s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de doi ani. Cântăreţul a fost arestat de mai multe ori pentru că a fost surprins adormit la volan, din cauza drogurilor sau a alcoolului.

Artistul a mai fost arestat, în aprilie 1998, pentru acte indecente într-o toaletă publică din Los Angeles.

La începutul anului, Pete Doherty a fost condamnat la plata unei amenzi în valoare de 750 de lire sterline (860 de euro), după ce a fost arestat pentru posesie de heroină, în luna decembrie.

Solistul trupei Babyshambles, fostul iubit al manechinului Kate Moss, a fost arestat pe 21 decembrie 2009, la ieşirea din tribunalul din Gloucester (Marea Britanie), la doar câteva minute după ce scăpase de o condamnare la închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

La începutul anului trecut, Boy George a fost condamnat la 15 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de sechestrarea unui bărbat norvegian care lucra la o companie de escortă pentru gay, incident care a avut loc în aprilie 2007. Cântăreţul britanic a fost găsit vinovat de "comiterea unor violenţe gratuite".

Boy George a fost acuzat că l-a legat pe norvegianul Audun Carlsen de un perete din domiciliul său din Londra şi că l-a lovit.

Iggy Pop a fost arestat pentru că avea iarbă asupra sa în martie 1976 în timp ce era împreună cu David Bowie. Artistul a petrecut câteva ore în închisoare.

La începutul lunii martie, Rapperul Snoop Dogg a câştigat "bătălia" pe care a dus-o în instanţă, timp de patru ani, reuşind să anuleze decizia guvernului britanic care îi suspendase pe termen nelimitat dreptul la viză, după un incident petrecut pe aeroportul Heathrow, în 2006. Snoop Dogg a fost arestat în 2006 împreună cu câţiva dintre prietenii săi, pe aeroportul Heathrow, în urma unei altercaţii. Incidentul s-a produs în sala de aşteptare de la clasa I a companiei British Airways. Şapte poliţişti au fost răniţi, iar Snoop Dogg a petrecut o noapte în închisoare.

Rapperul american a fost eliberat, primind un avertisment pentru comportament violent, însă UK Border Agency, Autoritatea Vamală Britanică, i-a interzis permanent accesul pe teritoriul britanic, considerând că precedentele condamnări de pe teritoriul american, pentru posesie de droguri şi arme de foc, reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a-l considera pe muzician drept o ameninţare reală pentru cetăţenii britanici.

În decembrie 2002, Whitney Houston a recunoscut, în timpul unui interviu acordat postului ABC, că a consumat droguri şi alcool. În ciuda faptului că a negat că era dependentă, cântăreaţa s-a internat, în 2004, într-o clinică de dezintoxicare din Georgia. De asemenea, într-un interviu acordat anul trecut Houston a vorbit despre mariajul cu Bobby Brown: coşmar format din droguri şi certuri.

Cântăreaţa nu a fost niciodată arestată pentru posesie de droguri, deşi a fost prinsă cu iarbă asupra ei de nenumărate ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici