Lil Wayne, condamnat la un an de închisoare

Lil Wayne a fost condamnat, luni, de un tribunal din New York, la un an de închisoare, după ce rapperul american a pledat vinovat, în octombrie 2009, la acuzaţia de deţinere ilegală de arme, informează accesshollywood.com.

213 afișări
Imaginea articolului Lil Wayne, condamnat la un an de închisoare

Lil Wayne, condamnat la un an de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După pronunţarea deciziei, muzicianul american a fost încătuşat şi trimis imediat la închisoare.

Recunoscându-şi vinovăţia, muzicianul american a evitat un proces la sfârşitul căruia ar fi riscat să primească o pedeapsă mult mai severă, de până la 15 ani de închisoare.

Lil Wayne, pe numele său adevărat Dwayne Michael Carter Jr., în vârstă de 27 de ani, a recunoscut în faţa unui tribunal din New York că deţinea ilegal un revolver încărcat care a fost descoperit în autobuzul cu care rapperul se deplasa în timpul turneului său din 2007. Procurorul a propus o condamnare la un an de închisoare, pe care muzicianul a acceptat-o.

Rapperul îşi va ispăşi pedeapsa într-o închisoare municipală, nu în una federală. El ar putea fi eliberat peste opt luni, pentru bună purtare.

Pronunţarea sentinţei de luni a întâmpinat câteva dificultăţi. Astfel, convocarea muzicianului în faţa unui judecător a trebuit să fie amânată în februarie, pentru că artistul a suportat o intervenţie chirurgicală stomatologică, iar apoi, săptămâna trecută, un incendiu a blocat toate activităţile tribunalului din Manhattan timp de patru zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici