Vedetele de la Hollywood îşi exprimă regretul faţă de moartea lui James Gandolfini: "A fost un geniu, unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile"

Vedetele de la Hollywood au reacţionat pe Twitter, miercuri, prin mesaje în care şi-au exprimat uluiala şi întristarea după aflarea veştii despre moartea actorului James Gandolfini, în Italia, la vârsta de 51 de ani, în urma unei crize cardiace.

1118 afișări
Imaginea articolului Vedetele de la Hollywood îşi exprimă regretul faţă de moartea lui James Gandolfini: "A fost un geniu, unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile"

James Gandolfini (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"A fost un geniu. Oricine l-a văzut vreodată jucând, chiar şi în cel mai mic rol al său, ştia acest lucru. Este unul dintre cei mai mari actori ai acestui timp sau chiar din toate timpurile. Mare parte din acel geniu stătea în acei ochi trişti ai lui. Îmi amintesc că i-am spus de multe ori: «Nu înţelegi. Eşti ca Mozart», A fost partenerul meu şi fratele meu", a declarat David Chase, creatorul serialului "Clanul Soprano", informează accesshollywood.com.

Steve Carell: "James Gandolfini a murit. De necrezut, e o veste extrem de tristă. Era un om bun".

Susan Sarandon: "E atât de trist că l-am pierdut pe James Gandolfini. A fost unul dintre cei mai dulci, mai amuzanţi şi mai generoşi actori cu care am lucrat vreodată. Condoleanţe familiei sale".

Jonah Hill: "Sunt devastat după ce am aflat că James Gandolfini a murit. Era unul dintre actorii mei preferaţi dintotdeauna. Este o pierdere tragică".

Busy Philipps: "E atât de trist, a murit James Gandolfini. Era un actor uimitor şi din toate punctele de vedere o persoană minunată. Odihnească-se în pace!".

Jimmy Kimmel: "Moartea lui James Gandolfini m-a întristat mai tare decât pe oricine altcineva".

Bette Midler: "Marele James Gandolfini a murit astăzi. La doar 51 de ani. Nu-mi vine să cred".

Rainn Wilson: "Arrivederci, James Gandolfini. Ai fost unul dintre cei mai mari. Ne vei lipsi teribil".

Kevin Smith: "Odihneşte-te în pace, James Gandolfini! Interpretarea ta legendară a mafiotului Tony Soprano a oferit suflet unui personaj monstruos".

Albert Brooks: "Odihneşte-te în pace, James Gandolfini! Ai fost un actor al dracului de bun!".

Rob Lowe: "James Gandolfini a oferit una dintre cele mai bune prestaţii actoriceşti din istoria televiziunii. Era, totodată, un om blând. Condoleanţe familiei sale".

Katey Sagal: "Am rămas fără cuvinte. James Gandolfini a murit. E cu adevărat trist".

Christina Applegate: "Sunt profund întristată de vestea morţii dragului de James Gandolfini! Inima mea e distrusă şi mă rog pentru familia sa. Sunt încă în stare de şoc".

Octavia Spencer: "Odihneşte-te în pace, James Gandolfini! E o veste atât de tristă!".

Bethenny Frankel: "Tocmai am aflat că legendarul actor de televiziune James Gandolfini a murit. Sunt şocată. Sunt tristă. Am iubit rolurile sale. Inima mea este alături de familia sa".

Nancy Sinatra: "James Gandolfini a murit. E tragic. Inima mea e sfâşiată. A fost un om minunat şi unul dintre cei mai buni actori care a trăit vreodată. Domnul să te aibă în pază, Jim, noi îţi mulţumim pentru tot".

Kristin Chenoweth: "Nu se poate! Nu James Gandolfini! Era în Topul 5 al actorilor mei preferaţi".

John McCain: "Odihneşte-te în pace, James Gandolfini! Ai fost unul dintre cei mai de treabă actori pe care l-am întâlnit vreodată".

Nia Vardalos: "James Gandolfini, ne-ai părăsit mult prea devreme!".

Dominic Monaghan: "Dumnezeule, James Gandolfini a murit. A fost fantastic în «Clanul Soprano». A fost un mare talent".

Lorraine Bracco: "Am pierdut un uriaş, azi. Sunt complet devastată".

Jeff Daniels: "Dacă Broadway-ul ar avea o versiune a unui actor alături de care îţi doreşti să joci, James Gandolfini era acea versiune pentru mine. În timpul reprezentanţiilor de la «God of Carnage», am jucat împreună în 320 de spectacole. Nu a lipsit de la niciunul. Din păcate, îmi e dor de el ca de un frate".

Actorul american James Gandolfini, celebru pentru rolul Tony Soprano din serialul HBO "Clanul Soprano", a decedat la vârsta de 51 de ani, în Italia, a anunţat miercuri presa americană.

Actorul a murit în urma unei crize cardiace, potrivit site-urilor Variety şi TMZ.

Potrivit bbc.co.uk, Gandolfini se afla în Italia pentru a participa la un festival de film organizat în Sicilia.

James Gandolfini a devenit celebru cu rolul "naşului" din "Clanul Soprano", care a rulat pe micile ecrane timp de opt ani, iar ultimul episod al acestei saga a unei familii de mafioţi din New Jersey, difuzat în Statele Unite pe 11 iunie 2007, a fost urmărit de mai multe milioane de spectatori. Pentru că ultimul episod al serialului nu a dat lămuriri exacte despre destinul "naşului", mulţi au speculat că va urma un lungmetraj, însă producătorii au negat acest lucru.

Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare operă a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul "Clanul Soprano" a obţinut, de la crearea sa în 1999, cu 126 nominalizări şi 21 premii Emmy, dar şi cinci Globuri de Aur. Gandolfini a câştigat pentru rolul lui Tony Soprano 3 premii Emmy şi un Glob de Aur. La începutul lunii iunie, "Clanul Soprano" a fost desemnat serialul cu cel mai bun scenariu din istoria televiziunii americane, într-un top alcătuit de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America).

După serialul "Clanul Soprano", James Gandolfini a jucat pe Broadway, în piesa "God of Carnage", fiind elogiat de critica de specialitate. El a mai jucat pe Broadway în 1995, în piesa "On The Waterfront".

James Gandolfini a mai jucat în filme precum "Iubire adevărată/ True Romance" (1993), "Familie în stil italian/ Italian Movie" (1993), "Un mafiot la Hollywood/ Get Shorty" (1995), "12 oameni furioşi/ 12 angry men" (1997), "Mexicanul/ The Mexican" (2001), "Toţi oamenii regelui/ All the king's men" (2006), "Ucide-i cu tandreţe/ Killing them softly" (2012).

Gandolfini a produs, în 2007, documentarul "Alive Day Memories: Home from Iraq", în care a intervievat 10 veterani ai războiului din Irak. Al doilea său documentar a fost lansat în 2010 - "Wartorn: 1861-2010" analizează impactul stresului posttraumatic asupra soldaţilor care au participat la diferite războaie din istoria Americii şi asupra familiilor acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici