Vezi aici care sunt cele mai periculoase vedete pe internet - FOTO

Actriţa Cameron Diaz este cea mai periculoasă vedetă pe internet, surclasând-o pe Julia Roberts, care este pe locul al doilea, într-un top realizat pe tema securităţii online efectuat de compania specializată McAfee.

26 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care sunt cele mai periculoase vedete pe internet - FOTO

Cameron Diaz este cea mai periculoasă vedetă pe internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginea actriţei Cameron Diaz este cel mai des folosită pentru a atrage internauţi pe anumite site-uri capabile să introducă viruşi pe computerile utilizatorilor.

"Delincvenţii de pe internet folosesc foarte des numele unor celebrităţi populare pentru a atrage oamenii pe site-uri care răspândesc programe malware. Oricine caută pe internet cele mai recente imagini ale unei vedete poate să îşi contamineze computerul cu un virus", potrivit McAfee.

Preşedintele american Barack Obama şi fostul guvernator al statului Alaska Sarah Palin apar şi ei în topul McAfee, dar spre finalul clasamentului.

Un internaut care caută poze cu actriţa Cameron Diaz are o şansă din zece să se regăsească pe o pagină web periculoasă, ceea ce ar permite delincvenţilor de pe internet să preia controlul asupra computerului şi să folosească toate datele din el.

Astfel, dacă internauţii caută un wallpaper cu celebra Diaz, riscul de a-şi virusa computerul creşte la 19%. Pe de altă parte, dacă un internaut caută poze cu Julia Roberts, riscul de a îşi virusa computerul este de 9%, dar creşte la 20% dacă este căutat un wallpaper.

Anul trecut, McAfee a desemnat-o pe Jessica Biel drept cea mai periculoasa vedetă din mediul online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici