Vezi aici cea mai înaltă statuie din lume a lui Iisus

Cea mai înaltă statuie din lume care îl reprezintă pe Iisus Hristos, măsurând 51 de metri, va fi inaugurată, duminică, în localitatea poloneză Swiebodzin, informează news.sky.com.

1203 afișări
Imaginea articolului Vezi aici cea mai înaltă statuie din lume a lui Iisus

Cea mai înaltă statuie din lume a lui Iisus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu toate acestea, statuia din Polonia nu o va depăşi în înălţime pe cea a regelui dac Decebal, amplasată în apropiere de Orşova, considerată cea mai înaltă statuie din Europa, deoarece monumentul din România are o înălţime de 55 de metri, mai spune news.sky.com.

Inaugurarea statuii lui Iisus din Polonia a fost amânată de mai multe ori, din cauza unor probleme tehnice ivite în timpul operaţiunilor de ridicare şi de asamblare a monumentului.

Statuia din oraşul Swiebodzin îl reprezintă pe Iisus Hristos în picioare, purtând o coroană aurie pe cap şi având braţele îndepărtate de trup, întinse în lateral.

Deşi statuia în sine măsoară doar 33 de metri - câte un metru pentru fiecare an din viaţa lui Iisus -, înălţimea totală a monumentului ajunge la 51 de metri, graţie coroanei şi a soclului pe care este amplasat.

Astfel, statuia poloneză va depăşi în înălţime alte două reprezentări celebre ale lui Iisus - Cristo de la Concordia din Bolivia (40,4 metri) şi Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro (39,6 metri).

Proiectul din Polonia a avut nevoie de cinci ani pentru a fi realizat şi a fost construit la iniţiativa preotului polonez din localitate, fiind finanţat exclusiv din donaţii private şi anonime.

Pe de altă parte, proiectul a declanşat o aprigă polemică în Polonia. Susţinătorii acestuia sunt mândri de realizarea lor, însă numeroşi catolici polonezi afirmă că statuia se va prăbuşi peste cel mult 20 de ani şi au acuzat Biserica poloneză de megalomanie.

Potrivit unor surse locale, costul acestui proiect a fost de aproximativ un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici