Viata într-o cutie de chibrituri: Cum trăiesc tinerii din Tokyo în "apartamentele-sicriu" - GALERIE FOTO

Tokyo este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume şi, pentru a profita de lipsa spaţiilor de locuit, constructorii au venit cu o soluţie cel puţin bizară.

15250 afișări
Imaginea articolului Viata într-o cutie de chibrituri: Cum trăiesc tinerii din Tokyo în "apartamentele-sicriu" - GALERIE FOTO

Viata într-o cutie de chibrituri: Cum trăiesc tinerii din Tokyo în "apartamente-sicriu" - GALERIE FOTO

Au fost construite aşa-numitele "apartamente-sicriu" sau "geki-sema", care sunt locuinţe atât de mici încât chiriaşii se strecoară cu greu în ele, scrie Daily Mail.

Ceea ce este incredibil e faptul că tinerii care locuiesc în astfel de apartamente plătesc până la 400 de lire sterline (460 de euro) pe lună pentru a trăi în ele.

Cu o lungime de aproximativ doi metri, "geki-sema" sunt mai mici decât un pat dublu de dormitor, multe dintre ele nu au ferestre şi sunt folosite în principal pentru odihnă şi depozitarea de lucruri.

Cele mai multe dintre apartamentele-sicriu sunt folosite de tineri care îşi petrec majoritatea timpului la locul de munca sau în oraş şi vin acasă doar pentru a dormi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici