Viaţa lui Julian Assange, ecranizată. Cine va interpreta rolul principal în filmul despre fondatorul WikiLeaks - FOTO

Compania DreamWorks a achiziţionat drepturile de ecranizare a două romane despre viaţa lui Assange, dintre care unul a fost scris de principalul colaborator al acestuia, Daniel Domscheit-Berg. Scenaristul Josh Singer, care a contribuit la succesul serialelor de televiziune "Fringe" şi "The West Wing", a scris scenariul pentru acest nou proiect cinematografic.

299 afișări
Imaginea articolului Viaţa lui Julian Assange, ecranizată. Cine va interpreta rolul principal în filmul despre fondatorul WikiLeaks - FOTO

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul britanic Benedict Cumberbatch va interpreta rolul principal într-un film despre viaţa şi cariera lui Julian Assange, creatorul site-ului WikiLeaks, informează site-ul revistei New Musical Express.

Iniţial, actorul Jeremy Renner era considerat marele favorit pentru a juca acest rol, însă, potrivit site-ului Deadline.com, acesta a fost atribuit în cele din urmă britanicului Benedict Cumberbatch. Actorul Joel Kinnaman, care s-a remarcat recent în remake-ul filmului SF "RoboCop", are cele mai mari şanse pentru a interpreta rolul lui Daniel Domscheit-Berg.

Compania DreamWorks intenţionează să îl angajeze pe Bil Condon, regizorul ultimelor două filme din seria "Twilight", pentru a regiza filmul despre Assange. În prezent, alte câteva studiouri de la Hollywood vor să producă filme despre viaţa şi cariera fondatorului site-ului WikiLeaks.

Benedict Cumberbatch, în vârstă de 36 de ani, se bucură de o popularitate tot mai mare în ultimii ani, după succesul serialului "Sherlock", produs de BBC, în care a jucat rolul principal. Actorul britanic va interpreta personajul negativ într-un nou film din franciza "Star Trek", ce va fi lansat în 2013, şi are un rol important în noua trilogie "The Hobbit", regizată de Peter Jackson.

În august, presa americană a anunţat că actorul britanic a fost distribuit alături de Meryl Streep în "August Osage County", o adaptare hollywoodiană a unei celebre piese de teatru. Benedict Cumberbatch a avut şi o apariţie specială în îndrăgitul serial animat "Familia Simpson".

Julian Assange a fost considerat drept duşmanul numărul unu de numeroşi oficiali americani, după dezvăluirea pe site-ul WikiLeaks a unor documente diplomatice confidenţiale, foarte stânjenitoare pentru Washington.

Refugiat din 19 iunie la ambasada Ecuadorului de la Londra, în scopul de a evita extrădarea sa spre Suedia, din cauza unui scandal de viol pe care l-a negat, Assange se teme că va fi ulterior transferat în Statele Unite şi acolo va primi pedeapsa cu moartea, pentru că a difuzat 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Guvernul din Quito, care împărtăşeşte aceeaşi temere, a oferit azil politic, pe 16 august, militantului australian de 41 de ani, dar Marea Britanie refuză să-l lase să părăsească liber misiunea diplomatică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici