Victorie istorică pentru regina Elizabeth a II-a, la cursele de cai de la Ascot

Regina Elizabeth a II-a, vizibil încântată, a devenit primul suveran britanic care a câştigat Gold Cup, la Ascot, o celebră competiţie de hipism, graţie victoriei repurtate, joi, de calul ei Estimate.

339 afișări
Imaginea articolului Victorie istorică pentru regina Elizabeth a II-a, la cursele de cai de la Ascot

Victorie istorică pentru regina Elizabeth a II-a, la cursele de cai de la Ascot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În loja ei regală, suverana britanică nu şi-a ascuns bucuria, afişând un zâmbet franc şi aplaudând în momentul în care iapa Estimate, condusă de jocheul Ryan Moore, trecea prima linia de sosire a acestei curse, organizată pe distanţa de 4.000 de metri.

În spatele bunicii lor, prinţesele Beatrice şi Eugenie au sărit în sus de bucurie în momentul victoriei, salutată totodată de strigătele de "vivat" ale unei mulţimi extrem de elegante, alcătuită din 75.000 de persoane, prezente pe celebrul circuit de la Ascot, vechi de peste trei sute de ani.

"Să reuşesc această victorie pentru regină, e ceva fantastic! Să câştig purtându-i culorile, este excepţional", a declarat Ryan Moore, foarte bucuros la rândul său.

Regina Elizabeth a II-a, pasionată de cursele de cai, nu a lipsit de la nicio ediţie, din 1945, a acestei competiţii hipice de la Ascot, organizată la câţiva kilometri de castelul regal Windsor.

În mod tradiţional, regina este aceea care înmânează Gold Cup învingătorului. Însă, în acest an, fiul ei, prinţul Andrew, a fost acela care a decernat trofeul. Deşi a fost pentru a 22-a oară când un cal aflat în proprietatea reginei Marii Britanii a câştigat o cursă la Ascot - la Ascot sunt organizate mai multe curse, pe parcursul a cinci zile - , reuşita iepei Estimate a reprezentat prima victorie repurtată de un cal aparţinând unui monarh britanic în cursa cea mai importantă, Gold Cup, în istoria tricentenară a acestei competiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici