VIDEO. Cpt. Kirk, din Star Trek, se pregăteşte pentru prima sa călătorie în spaţiu

  • Compania miliardarului Jeff Bezos, Blue Origin, se pregăteşte pentru al doilea zbor turistic suborbital, miercuri.
  • Astfel, actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, celebru pentru rolul căpitanului Kirk din „Star Trek”, se pregăteşte pentru prima sa călătorie în spaţiu.
  • Dacă totul va merge bine, actorul va deveni cel mai în vârstă turist spaţial.
244 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Cpt. Kirk, din Star Trek, se pregăteşte pentru prima sa călătorie în spaţiu

Sursă FOTO: Hepta

„Sunt entuziasmat, dar totodată îngrijorat şi puţin emoţionat şi speriat de această nouă aventură”, a spus William Shatner.

La bordul rachetei New Shepard, pe lângă celebrul actor, se vor mai afla alţi trei pasageri, respectiv vicepreşedintele companiei Blue Origin, un fost inginer NASA şi un microbiolog.

Călătoria va dura aproximativ 11 minute.

Racheta va urca la aproape 100 de kilometri deasupra Pământului, puţin peste limita spaţiului, unde pasagerii vor putea experimenta în jur de patru minute de imponderabilitate.

Racheta va reveni pe Pământ cu ajutorul a trei paraşute şi a unui motor cu propulsie inversă.

Zborul era programat iniţial pentru marţi, însă a fost amânat cu 24 de ore din cauza vremii nefavorabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici