VIDEO Controversă pe tema unei reclame la Pepsi. Videoclipul redă o situaţie din timpul unor proteste anti-rasism

Ceea mai nouă reclamă de la Pepsi a creat controverse, după ce a recreat un moment reprezentativ din perioada protestelor pentru drepturile afro-americanilor din 2016 sin SUA, folosindu-se de Kyle Jenner, un model alb.

1314 afișări
Imaginea articolului VIDEO Controversă pe tema unei reclame la Pepsi. Videoclipul redă o situaţie din timpul unor proteste anti-rasism

VIDEO Kyle Jenner într-o reclama Pepsi controversată

UPDATE: Pepsi a retras reclama controversata, informeaza BBC. Compania si-a cerut scuze de la public, dar si de la Kyle Jenner, modelul care a jucat in reclama. Filmarea a fost stearsa de pe Youtube.
 
Compania Pepsi a fost lovită de un val de critici internaţionale după ce a prezentat noua lor reclamă. Acţiunea are loc în timpul unui protest şi prezintă furia pe care au resimţit-o tinerii americanii după, dar şi înainte de victoria lui Donald Trump, informează Huffington Post
 
Kyle Jenner este un model, care când vede această manifestaţie se alătură protestatrilor. Ea se aproprie de un jandarm şi îi oferă o doză de Pepsi. El acceptă doza, ia o gură şi mulţimea începe să aplaude.
 
 
Criticii reclamei afirmă că această reclama este lipsită de respect faţă de mesajele prostestelor Black Lives Matter (Vieţile Negre Contează) şi faţă de situaţia tensionată din Statele Unite, sugerând că totul este atât de simplu că se poate rezolva cu o doză de Pepsi. De asemenea, Jenner este un model alb, ceea ce ridică întrebarea de ce nu a fost ales un model de culoare care să reprezinte un protest făcut de şi pentru persoanele de culoare. 
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici