VIDEO Dan Teodorescu: Taxi este la proteste şi transmite ”Avem alergie”

Dan Teodorescu solicitat de Mediafax pentru un interviu, a răspuns cu un cântec inspirat de protestele din Piaţa Victoriei. Dan Teodorescu, ca şi în alte cazuri similare, contează pe stilul ironic, abordarea imnică, lovitură ”unde doare”.

3989 afișări
Imaginea articolului VIDEO Dan Teodorescu: Taxi este la proteste şi transmite ”Avem alergie”

VIDEO Dan Teodorescu: Taxi este la proteste şi transmite ”Avem alergie”

Versurile Dan Teodorescu sunt explicite. Vorbesc la modul metaforic de o alergie la minciună şi hoţie:

”Suntem o parte din popor, o parte din Românie,

Mai sensibilă se pare de aia dacem alergie.

Chestii care pentru alţii sunt inofensive

Pentru noi sunt extrem de agresive.

Avem alergie la infamie, avem alergie la minciună şi hoţie

Şi când ne mănâncă şi nu mai rezistăm

Ieşim în stradă şi ne scărpinăm.”

Dan Teodorescu nu este la prima implicare civică prin cântec. Piesa ”Smerenie”, abordând tema socială a felului în care ar trebui să arată un lăcaş de cult, a stârnit o serie de controverse:

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici