VIDEO EMOŢIONANT: Un căţeluş a fost salvat de un canotor cu puţin timp înainte să fie înghiţit de apă

Un căţeluş izolat pe o piatră înconjurată de apă a fost salvat de un canotor cu zece minute înainte să fie înghiţit de flux, imaginile cu gestul bărbatului fiind extrem de vizionate şi apreciate pe Youtube.

2266 afișări
Imaginea articolului VIDEO EMOŢIONANT: Un căţeluş a fost salvat de un canotor cu puţin timp înainte să fie înghiţit de apă

Un căţeluş a fost salvat de un canotor cu puţin timp înainte să fie înghiţit de apă

Un căţeluş de rasă Shih Tzu, care era izolat pe o piatră înconjurată de apă, a fost salvat de un canotor cu zece minute înainte să fie înghiţit de flux, eroul abătându-se de la cursa de rezistenţă ca să ducă animalul în siguranţă.

Canotorul britanic Charlie Head se afla în porţiunea finală a unei curse solicitante de 600 de mile (aproximativ 965 de kilometri) de la Cornwall spre Londra când a observat un căţeluş Shih Tzu eşuat pe o grămadă de pietre, speriat de apa al cărei nivel era din ce în ce mai mare, scrie Daily Mail.

Uimit, bărbatul de 33 de ani a renunţat la intenţia de a duce la capăt cursa de rezistenţă şi a schimbat rapid direcţia ca să prindă animalul, pe care l-a aşezat în canoe în afara oricărui pericol.

Câinele, numit Bam Bam, ar fi fost acoperit de apă în zece minute dacă Head nu l-ar fi văzut, a spus el, care a putut înregistra scena cu o cameră video instalată în cască.

"Am fost de-a dreptul surprins. Nu-mi puteam crede ochilor. Pur şi simplu stătea acolo întrebându-se ce ar putea să facă. Era absolut îngrozit. În aproximativ zece minute piatra ar fi fost acoperită de apă. Am reuşit să vâslesc spre el şi să îl iau apoi pe placă", a spus Charlie Head, originar din Isle of Wight, Anglia.

Căţeluşul îngrozit s-a ghemuit imediat pe placă, a spus britanicul, fiind de părere că Bam Bam era mai degrabă genul de câine care ar putea fi văzut ivindu-se din geanta unei femei decât aventurându-se în mijlocul apelor agitate.

"Era îngrozit când l-am ridicat, dar cred că şi-a dat seama repede că încercam să îl ajut. Când s-a simţit în siguranţă, s-a ghemuit între picioarele mele şi ne-am întors la ţărm. Este incredibil că a fost în stare să ajungă acolo", a mai povestit Charlie, care poate fi auzit şi în materialul video exprimându-şi îngrijorarea pentru viaţa câinelui.

După ce Head l-a salvat pe Bam Bam ducându-l pe uscat, l-a lăsat la un pub din apropiere, unde proprietarul Stuart Mackenzie l-a luat în grijă pe câinele Shih Tzu, iar chelneriţa Chelsea Clark l-a învelit în haine groase ca să nu mai tremure.

"Era izolat pe cea mai îndepărtată piatră. S-ar fi înecat cu siguranţă din moment ce nu avea cum să ajungă la mal şi fluxul se apropia", a spus Chelsea Clark.

"Încercăm să-l contactăm pe stăpânul lui. Pentru moment Bam Bam se află în siguranţă la Centrul Lord Whisky Animal Sanctuary", a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului primăriei din Canterbury.

Canotorul cu iniţiativă l-a salvat pe Bam Bam luni, în timp ce vâslea dinspre Cornwall spre Londra ca parte din antrenamentul pe care l-a început în iulie pentru o călătorie de 3000 de mile (aproximativ 4800 de kilometri) de-a lungul oceanului Atlantic, într-o barcă cu vâsle de o singură persoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici